Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

3
0
Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht tillbehör. Serveras med nudlar och rostade sesamfrön.

Skriv ut
Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Glace

5
stjärnanis
1 dl
mörk sirap
2 tsk
ättika (12%)
1 dl
vatten
4
kycklingsteaks
1 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar

Råmarinerad brysselkål

500 g
brysselkål
125 g
salladslök
1/2
lime (1/2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 msk
srirachasås
2 msk
majsolja
2 tsk
sesamolja

Till servering

buljongkokta nudlar
rostade sesamfrön (gärna i olika färger)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj glas- eller risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3644 KJ / 869 kCal
Fett 48 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept