Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht tillbehör. Serveras med nudlar och rostade sesamfrön.

Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Glace

5 stjärnanis
1 dl mörk sirap
2 tsk ättika (12%)
1 dl vatten
4 kycklingsteaks
1 msk olja
salt
svartpeppar

Råmarinerad brysselkål

500 g brysselkål
125 g salladslök
1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 msk srirachasås
2 msk majsolja
2 tsk sesamolja

Till servering

buljongkokta nudlar
rostade sesamfrön (gärna i olika färger)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3644 KJ / 869 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sriracharostad blomkål med limekyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad tonfisk med nudlar och kaprissås
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skarpsås
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka i ugn
Betyg 4.5 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga