Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht tillbehör. Serveras med nudlar och rostade sesamfrön.

Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Glace

5   stjärnanis
1 dl  mörk sirap
2 tsk  ättika (12%)
1 dl  vatten
4   kycklingsteaks
1 msk  olja
salt
svartpeppar

Råmarinerad brysselkål

500 g  brysselkål
125 g  salladslök
1/2   lime (1/2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 msk  srirachasås
2 msk  majsolja
2 tsk  sesamolja

Till servering

buljongkokta nudlar
rostade sesamfrön (gärna i olika färger)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj glas- eller risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3644 KJ / 869 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sriracharostad blomkål med limekyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransbullar med vit choklad
Betyg 4.7 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julmustkola
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Veganska saffransbullar med vanilj
Betyg 4.9 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga