Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål
Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht tillbehör. Serveras med nudlar och rostade sesamfrön.
Ingredienser
4 portioner
Glace
5 stjärnanis
1 dl mörk sirap
2 tsk ättika (12%)
1 dl vatten
4 kycklingsteaks
1 msk olja
salt
svartpeppar
Råmarinerad brysselkål
500 g brysselkål
125 g salladslök
1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 msk srirachasås
2 msk majsolja
2 tsk sesamolja
Till servering
buljongkokta nudlar
rostade sesamfrön (gärna i olika färger)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3644 KJ / 869 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer