UNDER 45 MIN | Medel

Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht tillbehör. Serveras med nudlar och rostade sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glace: Koka upp stjärnanis, sirap, ättika och vatten. Koka ner glacen i 1 minut.
  2. Bryn kycklingen i omgångar oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på glacen och koka kycklingen i glacen. Vänd kycklingen i den ett par gånger. Kycklingen är klar då den har en innertemperatur på 72°C.
  3. Brysselkål: Ansa brysselkålen. Skiva den mycket tunt, gärna på mandolin.
  4. Ansa och skiva salladslöken fint på snedden.
  5. Blanda brysselkål, salladslök, limesaft, srirachasås, olja och sesamolja. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera kycklingen med marinerad brysselkål och nudlar. Strö gärna över rostade sesamfrön.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj glas- eller risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Glace
  • 5 stjärnanis
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 4 kycklingsteaks
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
Råmarinerad brysselkål
  • 500 g brysselkål
  • 125 g salladslök
  • 1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 msk saft)
  • 2 msk srirachasås
  • 2 msk majsolja
  • 2 tsk sesamolja
Till servering
  • buljongkokta nudlar
  • rostade sesamfrön (gärna i olika färger)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3644 kJ / 869 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept