Saffranskaka i långpanna
En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.
Ingredienser
24 portioner
200 g smör
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vatten
smör (till långpannan)
ströbröd
6 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl pärlsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi916 KJ / 219 kCal
Fett9 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Enkelt, snabbt och super gott!
Elena
2023-12-02Kan man använda bakplåtspapper istället för att smöra
Ingegerd
2023-11-30Hej Ingegerd! Det kan vara lite knepigt att få bakplåtspapper att sitta perfekt i en långpanna när man häller på smeten. Men om du har en bra teknik för det finns det inga hinder :) Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07Jag halverade receptet och använde Glutenfritt mjöl istället för Vetemjöl. Använde sedan en vanlig rund springform. Fick öka tiden i ugnen till 45 min. Kakan blev hög och fin.
Åsa
2023-11-28