Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Saffranskaka i långpanna

En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret med saffranet och låt svalna något, häll i vattnet.
  3. Smöra och bröa en långpanna ca 30x40 cm (för 24 bitar).
  4. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Rör i smörblandningen. Häll smeten i långpannan och strö pärlsocker över.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 24
  • 200 g smör
  • 2 förp saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl vatten
  • smör (till långpannan)
  • ströbröd
  • 6 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl pärlsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 916 kJ / 219 kCal