Saffranskaka i långpanna

En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.

Ingredienser
24 portioner
200 g smör
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vatten
smör (till långpannan)
ströbröd
6 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl pärlsocker
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi916 KJ / 219 kCal
Fett9 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Mycket bra se bara till att vispa ägg o socker riktigt pösigt
Marianne
2024-12-22Är receptet korrekt skrivet? Jag har följt allt till punkt och pricka men efter 25 min i ugnen så var kakan hög men inuti flytande. Lät den då stå ett tag till och tog sedan ut den, varefter den sjönk ihop i mitten. Lite tråkigt utseende på kakan.
Camilla
2024-12-21Antingen håller min ugn på att ge upp eller har fått fnatt, för det här blev inte alls bra. Jag är utbildad bagare/konditor och är 100% säker på att jag gjort allt rätt, kakan är stor och ser fluffig ut men inuti alldeles lös…
Felicia
2024-12-20