Saffranskaka i långpanna

27
9
Saffranskaka i långpanna

En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.

Saffranskaka i långpanna

Ingredienser

24 portioner
200 g smör
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vatten
smör (till långpannan)
ströbröd
6 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl pärlsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Dijana

2022-01-08

Gjorde halva satsen som räckte till drygt 12 stora muffins i pappersformar från Ikea. Hade nog blivit ca 20 i standardformar. Gräddade muffinsen i 15 min på 175 grader i varmluftsugn. De blev inte toppiga, men mycket luftiga.

Maria

2021-12-29

Efter 15 min var den utseendemässigt färdig att ta ut, men innehållet var fortfarande flytande. Fick lov att öppna ugnen och sänka ner plåten och då sjönk kakan ihop, tyvärr.

Anna

2021-12-07

Lätt att göra och supergott! Omvandlade receptet till glutenfritt utan problem.

Näringsvärde per portion

Energi 916 KJ / 219 kCal
Fett 9 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 31 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden