Saffranskaka i långpanna
En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.
Ingredienser
24 portioner
200 g smör
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vatten
smör (till långpannan)
ströbröd
6 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi916 KJ / 219 kCal
Fett9 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättetorr och smulig!
Maria
2024-12-12Hej, kan man lägga i tinade lingon eller hallon i smeten innan bakning, undrar Helena
Helena
2024-12-11Hej Helena! ja, vad gott det lät! Det går säkert superbra men jag skulle vända ner dom frysta i smeten och inte tinade. Kanske då tar någon minut extra i ugnen. Risken med tinade är att hela kakan blir rosa istället. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Ska det vara 2 msk bakpulver? Tycker det låter mycket.
Marjo
2024-12-04Hej Marjo! Jo, det stämmer. Men det bli ju också en rejält stor kaka! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-04