Saffranskaka i långpanna

17
4
Saffranskaka i långpanna

En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.

Skriv ut
Saffranskaka i långpanna

Ingredienser

24 portioner
200 g
smör
2
förp saffran (à 1/2 g)
1 dl
vatten
-
smör (till långpannan)
-
ströbröd
6
ägg
5 dl
strösocker
6 dl
vetemjöl
2 msk
bakpulver
1 msk
vaniljsocker
1/2 dl
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Annelie

12/23/2020

Som en väldigt saftig lussebulle fast ännu bättre! Plus för att den går snabbt att göra också. Perfekt fika!

Malin

12/16/2020

Hög och saftig kaka. Mums!

Paulina

11/14/2020

De här ser ganska tråkiga ut men är suveränt goda och luftiga. Smular lite men är inte torra. Perfekt till kaffe. Ordentligt med saffransmak.

Näringsvärde per portion

Energi 916 KJ / 219 kCal
Fett 9 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 31 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept