UNDER 30 MIN | Medel

Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter

Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter passar perfekt som tillbehör till julens köttbullar. De krossade rödbetorna sätter fin färg och bidrar samtidigt till ett grönare julbord.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Hacka nötterna grovt.
  2. Hacka persiljan grovt.
  3. Dela rödbetorna i halvor och koka rödbetorna 5 minuter i vatten med en smulad buljongtärning. Häll av buljongen.
  4. Krossa rödbetorna med en slev och smaksätt med salt och peppar. Sprid ut rödbetskrosset på ett serveringsfat. 
  5. Bryn smöret i en stekpanna tills det har en fin brun färg och börjar dofta nötter.
  6. Skeda smöret över rödbetorna, strö över nötter och persilja.
  7. Till servering: Servera rödbetskrosset till köttbullar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknat utan köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 kruka persilja
  • 500 g kokta rödbetor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g smör
Till servering
  • köttbullar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1507 kJ / 361 kCal