UNDER 30 MIN | Medel

Hemgjort margarin

Gott, enkelt och naturligt! Att göra eget margarin hemma är inte ett dugg krångligt. De flesta ingredienserna har du säkert redan i kylskåpet. Underbart gott att ha på mackan och fungerar dessutom till bakning!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 120 g portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält kokosfettet i en kastrull.
  2. Häll lite vatten och isbitar i en bunke, som rymmer nästa bunke. Sätt ned en ny bunke i isvattnet och häll i kokosfettet i den.  
  3. Vispa ner oljan i fettet och vispa sedan i äggulan. Tillsätt mjölken och morotsjuicen och vispa till en fast konsistens. 
  4. Smaksätt margarinet med salt och lite citronsaft.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Recept i samarbete med Milda.

Ingredienser

Portioner: 120 g
  • 50 g neutralt kokosfett
  • isbitar
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk morotsjuice
  • salt
  • citronsaft