UNDER 30 MIN | Medel

Skarpsås

Skarpsås serveras kall och är lika god till varmrökt och inkokt lax som till rökta räkor och sill. Som tillbehör till stekt fisk är skarpsås en riktig klassiker. Den här såsen har en tydlig dillsmak som många gillar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ägget i kokande vatten och koka det 9 minuter.
  2. Spola ägget kallt. Skala och hacka ägget mycket fint.
  3. Lägg äggula, hackat ägg, senap, vinäger, salt och peppar i en bunke.
  4. Vispa droppvis ner oljan i äggblandningen och vispa till en majonnäs.
  5. Vispa grädden löst. Skär dillen fint.
  6. Vänd ner grädde och dill i majonnäsen.
  7. Servera gärna såsen till stekt fisk.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl olja
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 kruka dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 1062 kJ / 254 kCal