Skarpsås

1
0
Skarpsås

Skarpsås serveras kall och är lika god till varmrökt och inkokt lax som till rökta räkor och sill. Som tillbehör till stekt fisk är skarpsås en riktig klassiker. Den här såsen har en tydlig dillsmak som många gillar.

Skriv ut
Skarpsås

Ingredienser

6 portioner
1
ägg
1
äggula
1 tsk
dijonsenap
2 tsk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
3 dl
olja
1/2 dl
vispgrädde
1
kruka dill

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1062 KJ / 254 kCal
Fett 26 g
Salt 1 g
Kolhydrater 1 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept