Skarpsås

5
2
Skarpsås

Skarpsås serveras kall och är lika god till varmrökt och inkokt lax som till rökta räkor och sill. Som tillbehör till stekt fisk är skarpsås en riktig klassiker. Den här såsen har en tydlig dillsmak som många gillar.

Skriv ut
Skarpsås

Ingredienser

6 portioner
1
ägg
1
äggula
1 tsk
dijonsenap
2 tsk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
3 dl
olja
1/2 dl
vispgrädde
1
kruka dill

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Leena

2021-05-20

Tycker också att den blev smaklös. Ökade på salt och peppar och vinäger. Konsistensen blev bra men mängden olja kan nog vara ännu mindre än de 2,5 dl jag använde.

Märit

2021-03-20

När vi gjorde enligt receptet blev det väldigt rinnande och inte alls så tjock som den ser ut på bilden. Den var också rätt smaklös?

Näringsvärde per portion

Energi 1062 KJ / 254 kCal
Fett 26 g
Salt 1 g
Kolhydrater 1 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept