Skarpsås

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Skarpsås

Skarpsås serveras kall och är lika god till varmrökt och inkokt lax som till rökta räkor och sill. Som tillbehör till stekt fisk är skarpsås en riktig klassiker. Den här såsen har en tydlig dillsmak som många gillar.

Skarpsås

Ingredienser

6 portioner
1   ägg
1   äggula
1 tsk  dijonsenap
2 tsk  rödvinsvinäger
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
3 dl  olja
1/2 dl  vispgrädde
1   kruka dill

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Tycker också att den blev smaklös. Ökade på salt och peppar och vinäger. Konsistensen blev bra men mängden olja kan nog vara ännu mindre än de 2,5 dl jag använde.

Leena

2021-05-20

När vi gjorde enligt receptet blev det väldigt rinnande och inte alls så tjock som den ser ut på bilden. Den var också rätt smaklös?

Märit

2021-03-20

Näringsvärde per portion

Energi1062 KJ / 254 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Hemgjort margarin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka i ugn
Betyg 4.5 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlaxsås
Betyg 4 av 5.
99 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga