Skarpsås
Skarpsås serveras kall och är lika god till varmrökt och inkokt lax som till rökta räkor och sill. Som tillbehör till stekt fisk är skarpsås en riktig klassiker. Den här såsen har en tydlig dillsmak som många gillar.
Ingredienser
6 portioner
1 ägg
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl olja
1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1062 KJ / 254 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g
Kommentarer
Såsen blev lös. Försökte rädda den som man gör med sprucken majonnäs men den blev ännu lösare. Kastade såsen efter tre försök. 👎
Karin
2024-05-01Tycker också att den blev smaklös. Ökade på salt och peppar och vinäger. Konsistensen blev bra men mängden olja kan nog vara ännu mindre än de 2,5 dl jag använde.
Leena
2021-05-20När vi gjorde enligt receptet blev det väldigt rinnande och inte alls så tjock som den ser ut på bilden. Den var också rätt smaklös?
Märit
2021-03-20