Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad tonfisk med nudlar och kaprissås

Fina fisken är ledordet för denna underbara rätt med grillad tonfisk och kryddig kaprissås. Med ingredienser som teriyakimarinad, granatäpple, grillad blomkål och tabasco chipotle pepparsås är det full förståeligt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Tonfisk: Blanda ihop teriyakimarinad och olivolja. Skala och riv ner vitlöken i marinaden. Lägg ner tonfisken och låt marinera ca 15 minuter.
  3. Sås: Hacka kaprisen grovt och blanda ihop med smetana och grön tabasco.
  4. Tillbehör: Dela blomkålen i stora buketter. Blanda ihop olivolja, chipotle tabasco och havssalt. Vänd ner blomkålen i marinaden.
  5. Nudlar: Dela granatäpplet på mitten och banka ut kärnorna genom att slå med en sked på baksidan av skalet.
  6. Skölj och ansa purjolöken och dela i 10 cm stora bitar och strimla på längden.
  7. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. När 2 minuter återstår, lägg i purjolöken. Häll av vattnet och blanda med granatäpplekärnorna, sesamolja och strö över furikake eller rostade sesamfrön.
  8. Tillbehör: Grilla blomkålen så de får fin färg men fortfarande är krispiga.
  9. Tonfisk: Grilla tonfisken ett par minuter på vardera sida eller tills innertemperaturen är 32°C, tonfisken ska vara rå i mitten annars blir den torr. Servera med såsen.

För alla

Gör glutenfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj glas- eller risnudlar.

Recept och bild i samarbete med Kikkoman, Maldon och Tabasco.

Tips

Prova att marinera tonfisken i Ponzu sojasås istället för teriyakisås.

Ingredienser

Portioner: 4
Tonfisk
  • 3/4 dl glutenfri teriyakimarinad
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port tonfisk à 150 g (gärna vit tonfisk)
Kaprissås
  • 2 msk kapris
  • 2 dl smetana
  • 1 msk tabasco grön pepparsås
Tillbehör
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tabasco chipotle pepparsås
  • 1/2 msk havssalt (flingsalt)
Nudlar
  • 1 granatäpple
  • 1 purjolök
  • 250 g nudlar (välj glas- eller risnudlar för glutenfritt)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk furikake eller rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer