Kyckling med brysselkål, apelsinsås och gratäng
När tiden är knapp är det skönt att ta till färdig potatisgratäng, bara att värma i ugnen. Till det gör du en god och fräsch kycklingrätt med fin smak av apelsin där du använder både juicen och skalet för extra mycket smak.
Ingredienser
4 portioner
1 förp potatisgratäng (à 800 g)
1 apelsin
500 g brysselkål
ca 500 g tunnskivad kyckling
2 msk smör
salt
grovmalen svartpeppar
2 msk majsolja
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2431 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt4.8 g
Kolhydrater37 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Magiskt gott. Rekomederas
Karin
2023-03-31Verkligen gott! En perfekt vintermiddag med apelsinen och brysselkål (har egen i kökslandet). Anna
Anna
2021-01-07Helt sjukt gott!!!
Amanda
2020-11-29