Sticky chicken med ris

46
14
Sticky chicken med ris

Sticky chicken är kyckling som blandas ner i en sötsyrlig sås med bland annat soja, sweet chilisås och sesamolja. Servera den klibbiga kycklingen med strimlad gurka, kålrabbi och nykokt ris. Barnsligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Sticky chicken med ris

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 hel färdiggrillad kyckling eller kyckling i ugn (se länk i steg 2)
1 kålrabbi
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger

Sås

1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 dl vatten

Till servering

2 tunt skivade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön
färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddningen på kycklingen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Prova också att servera rätten med nudlar istället för ris!

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Elenore

2022-05-19

Hade nog lite mer sweet chilisås än receptet sa, upplevde att det blir lite starkt. Annars gott, sött. Tog nudlar istället vilket funkade fint. Hade även sockerärtor i för att få något mer. Gott!

Caroline

2022-05-14

Jättegott recept Använde quorn ist för kyckling

Robert

2022-05-09

Snabbt (när man väl benat ur kycklingen), lättlagat och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 4175 KJ / 997 kCal
Fett 44 g
Salt 5.4 g
Kolhydrater 84 g
Protein 64 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden