Sticky chicken med ris
Sticky chicken är kyckling som blandas ner i en sötsyrlig sås med bland annat soja, sweet chilisås och sesamolja. Servera den klibbiga kycklingen med strimlad gurka, kålrabbi och nykokt ris. Barnsligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 hel färdiggrillad kyckling eller kyckling i ugn (se länk i steg 2)
1 kålrabbi
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger
Sås
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 dl vatten
Till servering
2 tunt skivade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön
färsk koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddningen på kycklingen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Prova också att servera rätten med nudlar istället för ris!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4175 KJ / 997 kCal
Fett44 g
Salt5.4 g
Kolhydrater84 g
Protein64 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stämmer verkligen 997 kcal per portion?
Elin
2023-11-14Hej Elin! Ja det stämmer, vi har räknat på 1 kg grillad kyckling med skinn (för 4 port) så det kan ju diffa lite beroende på om du väljer en annan kyckling. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-16Hela familjen älskar detta recept och barnen tar minst om två gånger. Dock gör jag alltid mer ” sås” då vi är en såsfamilj och mycket kokar bort. Använder alltid kycklingfilé som vi strimmar och brynen först sen får såsen koka upp/ihop med filéerna. Rekommenderar denna rätt starkt!!
Jennie
2023-10-06Rätt gott och enkla smaker 4/5
Kim
2023-08-17