Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi

Satay är kött på spett med ursprung i Indonesien, men vanlig i hela Sydostasien. Marinera bitar av kycklingfilé i en söt marinad med färskriven ingefära och stek på. Gör din egen jordnötssås och servera med tunt hyvlade rotfrukter med frisk lime. Hacka gärna lite jordnötter och ställ fram som strössel!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kyckling: Skala och riv ingefäran. Blanda den med socker, vatten och soja.
  3. Dela varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Blanda marinaden väl med kycklingen.
  4. Stek kycklingen runtom i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och häll i ingefärsblandningen och låt det puttra ca 5 minuter.
  5. Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Fräs vitlöken i oljan. Tillsätt ingefäran och fräs ytterligaren en halv minut. Rör ner sambal oelek, socker och vatten, koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötterna och sojan, koka upp och mixa såsen. Smaka av med pressad limesaft och salt.
  6. Rotfrukter: Skala kålrabbin och morötterna. Hyvla dem sedan i tunna remsor med osthyvel eller potatisskalaren. Blanda remsorna med olivolja och smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med ris, sås och rotfrukter. Garnera gärna med jordnötter.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
kyckling
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk soja, gärna japansk soja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Jordnötssås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 msk soja, gärna japansk soja
  • 1/2 lime
  • salt
Rotfrukter
  • 250 g kålrabbi
  • 2 morötter
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 lime
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2602 kJ / 622 kCal