Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi

38
6
Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi

Satay är kött på spett med ursprung i Indonesien, men vanlig i hela Sydostasien. Marinera bitar av kycklingfilé i en söt marinad med färskriven ingefära och stek på. Gör din egen jordnötssås och servera med tunt hyvlade rotfrukter med frisk lime. Hacka gärna lite jordnötter och ställ fram som strössel!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

kyckling

1 msk riven färsk ingefära
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 msk soja, gärna japansk soja
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar

Jordnötssås

1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
3 dl vatten
1 1/2 dl salta jordnötter
1 msk soja, gärna japansk soja
1/2 lime
salt

Rotfrukter

250 g kålrabbi
2 morötter
1/2 msk olivolja
1/2 lime
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Karin

2021-10-21

Supergott! Alla mellan 3-50 år åt med god aptit.

Sigridur

2021-09-16

En stor favorit

Ida

2020-11-05

Supergott! Toppenrecept! Alla i familjen åt inklusive barnen! Det här gör vi om fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 622 kCal
Fett 221 g
Kolhydrater 603 g
Protein 425 g
Läs mer om näringsvärden