Rostbiff med rostad rispanna och avokado

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Rostbiff med rostad rispanna och avokado

Det här är en spännande rätt, rostbiff med rostad rispanna och avokado. BBQ-såsen görs från grunden och får sin fantastiska smak av bland annat färsk ingefära, cayennepeppar, dijonsenap och vitlök. Servera sedan ihop med rostbiff, rispanna och limeklyftor och du tar gladeligen en eller två portioner till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Rostbiff med rostad rispanna och avokado

Ingredienser

4 portioner

BBQ-sås

1 vitlöksklyfta
1 dl ketchup
1 dl vatten
1 msk strösocker
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk japansk soja
1/2 msk senap (gärna dijon)
1/2 msk riven ingefära
1 krm cayennepeppar
salt
peppar

Rispanna

4 port ris
340 g majskorn
1 rödlök
1 msk olivolja
2 avokado
65 g babyspenat

Rostbiff

4 skivor rostbiff
1 msk olja

Till servering

1 limeklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Den rispannan med spenat, majs och avocado skall jag göra många ggr. Den var riktigt god och passar till mycket !!

Bert

2015-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2847 KJ / 681 kCal
Fett23 g
Salt4.19 g
Kolhydrater75 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Rostbiff
Betyg 4.3 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastawok
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med potatissallad
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff teriyaki med pak choi
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga