Rostbiff med rostad rispanna och avokado

Det här är en spännande rätt, rostbiff med rostad rispanna och avokado. BBQ-såsen görs från grunden och får sin fantastiska smak av bland annat färsk ingefära, cayennepeppar, dijonsenap och vitlök. Servera sedan ihop med rostbiff, rispanna och limeklyftor och du tar gladeligen en eller två portioner till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Ingredienser
4 portioner
BBQ-sås
1 vitlöksklyfta
1 dl ketchup
1 dl vatten
1 msk strösocker
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk japansk soja
1/2 msk senap (gärna dijon)
1/2 msk riven ingefära
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
Rispanna
4 port ris
340 g majskorn
1 rödlök
1 msk olivolja
2 avokado
65 g babyspenat
Rostbiff
4 skivor rostbiff
1 msk olja
Till servering
1 limeklyftor
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2847 KJ / 681 kCal
Fett23 g
Salt4.19 g
Kolhydrater75 g
Protein38 g
Kommentar
Den rispannan med spenat, majs och avocado skall jag göra många ggr. Den var riktigt god och passar till mycket !!
Bert
2015-03-29