Rostbiff med rostad rispanna och avokado

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Rostbiff med rostad rispanna och avokado

Det här är en spännande rätt, rostbiff med rostad rispanna och avokado. BBQ-såsen görs från grunden och får sin fantastiska smak av bland annat färsk ingefära, cayennepeppar, dijonsenap och vitlök. Servera sedan ihop med rostbiff, rispanna och limeklyftor och du tar gladeligen en eller två portioner till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Rostbiff med rostad rispanna och avokado

Ingredienser

4 portioner

BBQ-sås

1   vitlöksklyfta
1 dl  ketchup
1 dl  vatten
1 msk  strösocker
1/2 msk  balsamvinäger
1/2 msk  japansk soja
1/2 msk  senap (gärna dijon)
1/2 msk  riven ingefära
1 krm  cayennepeppar
salt och peppar

Rispanna

4   port ris
340 g  majskorn
1   rödlök
1 msk  olivolja
2   avokado
65 g  babyspenat

Rostbiff

4   skivor rostbiff
1 msk  olja

Till servering

1   limeklyftor

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Den rispannan med spenat, majs och avocado skall jag göra många ggr. Den var riktigt god och passar till mycket !!

Bert

2015-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2847 KJ / 681 kCal
Fett23 g
Salt4.19 g
Kolhydrater75 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker 
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff
Betyg 4.2 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastawok
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med potatissallad
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bagel med rostbiff och färskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga