Rostbiff med rostad rispanna och avokado
Det här är en spännande rätt, rostbiff med rostad rispanna och avokado. BBQ-såsen görs från grunden och får sin fantastiska smak av bland annat färsk ingefära, cayennepeppar, dijonsenap och vitlök. Servera sedan ihop med rostbiff, rispanna och limeklyftor och du tar gladeligen en eller två portioner till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015
Ingredienser
4 portioner
BBQ-sås
1 vitlöksklyfta
1 dl ketchup
1 dl vatten
1 msk strösocker
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk japansk soja
1/2 msk senap (gärna dijon)
1/2 msk riven ingefära
1 krm cayennepeppar
salt
peppar
Rispanna
4 port ris
340 g majskorn
1 rödlök
1 msk olivolja
2 avokado
65 g babyspenat
Rostbiff
4 skivor rostbiff
1 msk olja
Till servering
1 limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2847 KJ / 681 kCal
Fett23 g
Salt4.19 g
Kolhydrater75 g
Protein38 g
Kommentar
Den rispannan med spenat, majs och avocado skall jag göra många ggr. Den var riktigt god och passar till mycket !!
Bert
2015-03-29