Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tekokta ägg

Koka ägg på nya sätt! Tekokta ägg är en kinesiskt specialitet, där äggen ges spännande färg och smaksättning av te, stjärnanis och kanel. Tekokta ägg är ett perfekt och annorlunda mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 70°C.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt soja, kanelstång och stjärnanis.
  3. Koka upp vatten i en annan kastrull och låt äggen koka i 3 minuter. Ta upp dem.
  4. Knacka på skalet med en sked tills skalet krackelerar men håller ihop.
  5. Tillsätt teet och äggen i kastrullen med soja. Ställ in 1 timme i ugnen.  Ta ut ur ugnen och låt därefter äggen kallna i sitt spad.
  6. Äggen ska vara ordentligt brunfärgade. Godast blir de om de får stå och dra i kylen över natten. De håller sig i några dagar i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 6 ägg
  • 1 l vatten
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk svart te i lösvikt
Lägg till i inköpslistan