Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojakyckling med korianderdipp

Här möts syra och sötma i en välsmakande kycklingkomposition med asiatiska toner! Sojakyckling med korianderdipp är en imponerande rätt där saftiga kycklingklubbor smaksätts med vitlök, soja och honung och steks i ugn. Den sötstarka dressingen och smakrika korianderdippen passar perfekt till kycklingen, som serveras med nykokt ris och pak choi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sojakyckling: Lägg kycklingen i en stor bunke och pressa över vitlöken. Häll över soja, honung, salt och peppar. Blanda väl. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dressing: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda det med chilipulver, olja och honung.
  5. Korianderdipp: Hacka koriandern grovt och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strimla pak choi. Skiva rädisorna tunt. Fräs pak choi mjuk i oljan i en stekpanna. Lägg pak choi och rädisor i en skål och blanda med dressingen.
  7. Servera kycklingen med ris, pak choi och korianderdip.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna jasminris
Sojakyckling
  • 6 kycklingklubbor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja, gärna kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Dressing
  • 1 lime
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung
Korianderdipp
  • 1 kruka koriander
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • ca 250 g pak choi
  • 1/2 strut rädisor
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 634 kCal