Sojakyckling med korianderdipp
Här möts syra och sötma i en välsmakande kycklingkomposition med asiatiska toner! Sojakyckling med korianderdipp är en imponerande rätt där saftiga kycklingklubbor smaksätts med vitlök, soja och honung och steks i ugn. Den sötstarka dressingen och smakrika korianderdippen passar perfekt till kycklingen, som serveras med nykokt ris och pak choi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna jasminris
Sojakyckling
6 kycklingklubbor
3 vitlöksklyftor
2 msk soja, gärna kinesisk soja
1 msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar
Dressing
1 lime
1/2 tsk chilipulver
1 msk olja
1 tsk honung
Korianderdipp
1 kruka koriander
1 1/2 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 250 g pak choi
1/2 strut rädisor
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 634 kCal
Fett30.8 g
Kolhydrater56.7 g
Protein31 g
Kommentarer