Kinesisk biff- och grönsakswok med cashewnötter
Ett utsökt recept på asiatisk biff- och grönsakswok med cashewnötter. Den kinesiska woken gör du av bland annat nötkött, ingefära, sambal oelek, soja och grönsaker. Servera den smakrika woken med cashewnötter och jasminris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
400 g strimlat nötkött
2 msk finriven ingefära
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
450 g wokgrönsaker
1 dl vatten
1 msk majsstärkelse
cashewnötter till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2512 KJ / 599 kCal
Fett21.2 g
Kolhydrater65.6 g
Protein32.6 g
Kommentar
Det här receptet bidrog till att jag kunde lägga mig en grundläggande förståelse för Kenisisk matlagning genom att använda mina tidigare erfarenheter, hatobjekt och favoriter så tror jag mig nu kunna använda detta även längre fram i tiden. Tänk vad kul om jag kunde få komma på besök i Kena om några år. Där tillverkas en stor del av världens Te - som är en omåttligt populär dryck i Tiden. Skål och hoppas ordten smakar!
Alexander
2024-03-29