Kinesisk biff- och grönsakswok med cashewnötter

Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
1
Kinesisk biff- och grönsakswok med cashewnötter

Ett utsökt recept på asiatisk biff- och grönsakswok med cashewnötter. Den kinesiska woken gör du av bland annat nötkött, ingefära, sambal oelek, soja och grönsaker. Servera den smakrika woken med cashewnötter och jasminris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011

Kinesisk biff- och grönsakswok med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
4   port jasminris
400 g  strimlat nötkött
2 msk  finriven ingefära
1/2 - 1 tsk  sambal oelek
1 msk  kinesisk soja
1 tsk  honung
1 msk  vitvinsvinäger
3 msk  olja
1 tsk  salt
2 krm  peppar
450 g  wokgrönsaker
1 dl  vatten
1 msk  majsstärkelse
cashewnötter till servering

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Det här receptet bidrog till att jag kunde lägga mig en grundläggande förståelse för Kenisisk matlagning genom att använda mina tidigare erfarenheter, hatobjekt och favoriter så tror jag mig nu kunna använda detta även längre fram i tiden. Tänk vad kul om jag kunde få komma på besök i Kena om några år. Där tillverkas en stor del av världens Te - som är en omåttligt populär dryck i Tiden. Skål och hoppas ordten smakar!

Alexander

2024-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2512 KJ / 599 kCal
Fett21.2 g
Kolhydrater65.6 g
Protein32.6 g

Testa liknande recept

Kinawok med woksås och cashewnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad kyckling med chili
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cashew wok
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korma curry med ris
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tekokta ägg
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga