Kinesisk biff- och grönsakswok med cashewnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kinesisk biff- och grönsakswok med cashewnötter

Ett utsökt recept på asiatisk biff- och grönsakswok med cashewnötter. Den kinesiska woken gör du av bland annat nötkött, ingefära, sambal oelek, soja och grönsaker. Servera den smakrika woken med cashewnötter och jasminris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda under tiden köttet med ingefära, sambal oelek, soja, honung, vinäger och 1/3 av oljan. Låt stå minst 5 minuter.
  3. Stek köttstrimlorna ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Stek wokgrönsakerna i resten av oljan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt det stekta köttet och vatten. Låt koka upp och red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Sjud ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biff- och grönsakswoken med kokt ris. Toppa med cashewnötter, gärna rostade.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 400 g strimlat nötkött
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 450 g wokgrönsaker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • cashewnötter till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2512 kJ / 599 kCal