Sticky chicken med ris

Betyg 4.7 av 5.179 personer har röstat
Receptet har 37 kommentarer
Sticky chicken med ris

Sticky chicken är kyckling som blandas ner i en sötsyrlig sås med bland annat soja, sweet chilisås och sesamolja. Servera den klibbiga kycklingen med strimlad gurka, kålrabbi och nykokt ris. Barnsligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Sticky chicken med ris

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 hel färdiggrillad kyckling eller kyckling i ugn (se länk i steg 2)
1 kålrabbi
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger

Sås

1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 dl vatten

Till servering

2 tunt skivade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön
färsk koriander

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

37 st
  • Jag tyckte det blev alldeles för sött tyvärr

    Elin

  • Ta honung istället för socker, blir jättegott

    Lars-åke

  • Jättegott. Men ännu godare om man hoppar över sockret i kycklingsåsen.

    Lena

  • Gör detta på pulled chicken. Blir strålande

    Marie

  • Otroligt gott och så lätt att tillaga. Kommer definitivt att bli ett stående inslag hos oss :)

    Emma

  • Bästa kycklingreceptet jag gjort ifrån ICA! Fungerar strålande att använda brynta bröst/lår/inner- filé med lite salt och peppar istället för grillad kyckling. Fantastisk smakprofil, har ännu inte träffat någon som inte älskar detta. Kanske aningen sött för vissa men skit i de tycker jag. Tveka inte kör det här receptet!!!

    Daniel anders

  • Gott!

    Weronica

  • Jätte jättegott!!!

    Anne-len

  • Stämmer verkligen 997 kcal per portion?

    Elin

    Hej Elin! Ja det stämmer, vi har räknat på 1 kg grillad kyckling med skinn (för 4 port) så det kan ju diffa lite beroende på om du väljer en annan kyckling. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hela familjen älskar detta recept och barnen tar minst om två gånger. Dock gör jag alltid mer ” sås” då vi är en såsfamilj och mycket kokar bort. Använder alltid kycklingfilé som vi strimmar och brynen först sen får såsen koka upp/ihop med filéerna. Rekommenderar denna rätt starkt!!

    Jennie

Näringsvärde per portion

Energi4175 KJ / 997 kCal
Fett44 g
Salt5.4 g
Kolhydrater84 g
Protein64 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sötsur asiatisk sojasås
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkål med ingefära och senapsfrö
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tonkatsu – Japansk schnitzel
    Betyg 4.7 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad