Sticky chicken med ris

Sticky chicken är kyckling som blandas ner i en sötsyrlig sås med bland annat soja, sweet chilisås och sesamolja. Servera den klibbiga kycklingen med strimlad gurka, kålrabbi och nykokt ris. Barnsligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 hel färdiggrillad kyckling eller kyckling i ugn (se länk i steg 2)
1 kålrabbi
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger
Sås
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 dl vatten
Till servering
2 tunt skivade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön
färsk koriander
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4175 KJ / 997 kCal
Fett44 g
Salt5.4 g
Kolhydrater84 g
Protein64 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
37 stJag tyckte det blev alldeles för sött tyvärr
Elin
Ta honung istället för socker, blir jättegott
Lars-åke
Jättegott. Men ännu godare om man hoppar över sockret i kycklingsåsen.
Lena
Gör detta på pulled chicken. Blir strålande
Marie
Otroligt gott och så lätt att tillaga. Kommer definitivt att bli ett stående inslag hos oss :)
Emma
Bästa kycklingreceptet jag gjort ifrån ICA! Fungerar strålande att använda brynta bröst/lår/inner- filé med lite salt och peppar istället för grillad kyckling. Fantastisk smakprofil, har ännu inte träffat någon som inte älskar detta. Kanske aningen sött för vissa men skit i de tycker jag. Tveka inte kör det här receptet!!!
Daniel anders
Gott!
Weronica
Jätte jättegott!!!
Anne-len
Stämmer verkligen 997 kcal per portion?
Elin
Hej Elin! Ja det stämmer, vi har räknat på 1 kg grillad kyckling med skinn (för 4 port) så det kan ju diffa lite beroende på om du väljer en annan kyckling. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hela familjen älskar detta recept och barnen tar minst om två gånger. Dock gör jag alltid mer ” sås” då vi är en såsfamilj och mycket kokar bort. Använder alltid kycklingfilé som vi strimmar och brynen först sen får såsen koka upp/ihop med filéerna. Rekommenderar denna rätt starkt!!
Jennie