Tonkatsu – Japansk schnitzel
Tonkatsu är typisk japansk mat där panerad schnitzel serveras med tonkatsusås, ris och en krispig kålsallad. En ljuvligt god rätt som älskas av hela familjen!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
Tonkatsusås
1 dl ketchup
2 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
2 msk honung
1 finriven vitlöksklyfta
4 port ris
Kålsallad
300 g spetskål
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1/2 msk ris- eller vitvinsvinäger
Schnitzel
4 skivor benfri fläskkarré eller skinkinnanlår (à 150 g)
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 uppvispade ägg
3 dl panko
ca 1/2 dl neutral olja (till stekning)
2 msk rostade sesamfrön
1/2 - 1 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4565 KJ / 1091 kCal
Fett54 g
Salt5 g
Kolhydrater105 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen blev super! Följde inte receptet på kålsalladen till punkt och pricka, hade i hyvlad rättika och broccolistam, riven morot samt lite salladslök. Mycket godare när man masserar in oljan med salt i kålen innan man har i resten av ingredienserna.
Alexandra
2024-11-26Schnitzeln blev rätt smaklös och behövdes saltas i efterhand. God helhet, men rätt mycket jobb för något som inte är fantastiskt. 3/5
Kim
2024-10-30Det måste jag laga i morgon. Idag ska jag göra köttsoppa.
Carina
2024-10-26