Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sötsur asiatisk sojasås

Ett strålande recept för dig som tycker om asiatiskt och gärna vill testa att göra din egen sojasås. Sojasåsen blir härligt sötsur och kan serveras till ris, fågel och kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skär bort ca 6 cm av den nedersta delen på citrongräset. Banka lätt på rotdelen med knivskaftet och skär det sedan i bitar. Strimla de färska kefirlimebladen, smula sönder de torkade.
  2. Fräs lök, citrongräs, kefirlimeblad och ingefära i oljan i en kastrull ca 5 min. Häll över vattnet och tillsätt soja och honung. Låt puttra utan lock tills ca hälften återstår.
  3. Sila såsen och låt den koka upp på nytt. Rör i maizenaredningen och låt koka ca 1 min. Servera såsen till grillat kött eller fågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 1 citrongräs
  • 2 färska eller torkade kefirlimeblad
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?