Wokad fläskfilé med selleri
Fläskkött i kombination med olika grönsaker är vanligt i hela Kina. Bjud på en smakrik och lyxig wokrätt baserad på fläskfilé med mild lakritssmak från selleri. Snabblagat och gott till såväl vardag som fest.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g fläskfilé
3 selleristjälkar (à ca 65 g)
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
6 msk neutral olja
1 msk skivad färsk ingefära
Marinad
1 msk torr sherry
1 msk kinesisk soja
1 1/2 tsk potatismjöl
1/2 tsk vitpeppar
Sås
1 tsk socker
2 tsk konc kycklingfond
2 msk kinesisk soja
2 tsk ostronsås
2 msk torr sherry
2 tsk potatismjöl
1 dl vatten
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett23 g
Salt3.71 g
Kolhydrater7 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Addera vitkål och morötter t ex
Christine
2023-10-22Gott, men kanske lite mycket sås.
Pernilla
2013-12-07