Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

När det vankas nyårsmiddag gäller det att bjuda på en lyxig men enkel huvudrätt. Stekt torskrygg som serveras med en puré på pumpa och rotselleri som toppas med rostade hasselnötter är en perfekt festmåltid till nyår!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pumpapuré: Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär pumpa och rotselleri i tärningar. Skala och klyfta löken. Skala vitlöken. Lägg pumpa, rotselleri, lök och vitlöksklyftor i en ugnsform och häll på grädde och fisksås. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme.
  3. Mixa till en slät puré och smaka av med vinäger och ev salt.
  4. Torsk: Krossa vitlöksklyftor. Stek torsken i smöret med vitlöken och krydda med salt och peppar.
  5. Servera torsken med pumpapuré, hackade hasselnötter och gräslök. 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpapuré
  • 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g)
  • 1/2 rotselleri (à 350 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 - 2 msk vitvinsvinäger
  • ev salt
Torsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 bitar torskryggfilé (à 150 g)
  • 4 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 2 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer