När det vankas nyårsmiddag gäller det att bjuda på en lyxig men enkel huvudrätt. Stekt torskrygg som serveras med en puré på pumpa och rotselleri som toppas med rostade hasselnötter är en perfekt festmåltid till nyår!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
á- vadå? Är det grönsakens hela vikt eller delen som ska användas? Det verkar användas på två olika sätt i detta recept.
Marie
2022-12-31Tack för din kommentar Marie. Vi menar vikten innan man skalat dem. Vi har nu även förtydligat att vi menar att 1/2 rotselleri motsvarar ca 350 g st. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-02Rimma gärna torsken innan stekning. 1/2 dl salt i 1/2 l vatten 1/2 - 1 timme så blir torsken extra fast o fin
Per
2021-03-20Hur steker man torsken.....?
Luminosa
2020-12-30