Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter
När det vankas nyårsmiddag gäller det att bjuda på en lyxig men enkel huvudrätt. Stekt torskrygg som serveras med en puré på pumpa och rotselleri som toppas med rostade hasselnötter är en perfekt festmåltid till nyår!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
Pumpapuré
1 liten butternutpumpa (à ca 800 g)
1/2 rotselleri (1/2 rotselleri motsvarar 350 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 msk asiatisk fisksås
1 - 2 msk vitvinsvinäger
salt
Torsk
2 vitlöksklyftor
4 bitar torskryggfilé (à 150 g)
4 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 dl rostade hasselnötter
2 msk finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3157 KJ / 753 kCal
Fett58 g
Salt4 g
Kolhydrater20 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade man kunnat så hade detta recept fått 7/5 stjärnor. Rosta grönsakerna lite innan du häller på grädden 😋 Toppa med rostad grönkål.
Emelie
2024-12-13Gott recept! Jag stekte fisken på hög värme i mycket smör på båda sidorna, tog bort pannan från plattan och lät temperaturen komma upp i 50-52 grader. Tog potatis istället för rotselleri och soja istället för fisksås men det gick jättebra det också. Saknade dock en frisk grönsallad till. Det blir det nästa gång.
Sara
2023-10-20á- vadå? Är det grönsakens hela vikt eller delen som ska användas? Det verkar användas på två olika sätt i detta recept.
Marie
2022-12-31Tack för din kommentar Marie. Vi menar vikten innan man skalat dem. Vi har nu även förtydligat att vi menar att 1/2 rotselleri motsvarar ca 350 g st. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-02