Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

15
1
Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

När det vankas nyårsmiddag gäller det att bjuda på en lyxig men enkel huvudrätt. Stekt torskrygg som serveras med en puré på pumpa och rotselleri som toppas med rostade hasselnötter är en perfekt festmåltid till nyår!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Pumpapuré

1
liten butternutpumpa (à ca 800 g)
1/2
rotselleri (à 350 g)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3 dl
vispgrädde
2 msk
asiatisk fisksås
1 - 2 msk
vitvinsvinäger
-
salt

Torsk

2
vitlöksklyftor
4
bitar torskryggfilé (à 150 g)
4 msk
smör
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 1/2 dl
rostade hasselnötter
2 msk
finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Swanthe

1/26/2020

Fantastikt god pumpapure. Gjorde brynt smör med kapris till fisken.

Näringsvärde per portion

Energi 3157 KJ / 753 kCal
Fett 58 g
Salt 4 g
Kolhydrater 20 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept