Pumpasoppa med räkrullar
En knallorange och ljuvligt len soppa gjord på söt butternutpumpa, bakpotatis och grönsaksbuljong som kokas och mixas slät. Crème fraichen rundar av smakerna och sambal oeleken ger en mild hetta. Servera soppan med en tunnbrödrulle fylld med en räkröra. Busenkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 bakpotatis
ca 1 kg butternutpumpa
1 tsk olja
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Räkrulle
560 g räkor i lake
200 g cream cheese (vitlök och örter)
4 bitar mjukt tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2501 KJ / 598 kCal
Fett34 g
Salt5.6 g
Kolhydrater41 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God soppa. Läste inte tillräckligt om räkrullarna, så jag bredde tunnbröd med färskost och strödde räkorna över tillsammans med finstrimlad purjo (det vita, istället för salladslök). Blev jättegott. Sen upptäckte jag att löken skulle blandats i soppan, men det blev så gott att jag skulle göra lika igen om jag gjorde om det.
Jessica
2022-03-10Mycket gott. Bytte färskosten mot mosad keso med vitlök, saffran och räkor. Hade inte heller vitt vin, men tog vitvinsvinäger och lite socker istället. Blev väldigt gott det med!
Lars
2019-01-03Använde kycklingbuljong istället samt smakade till den med lite sweet chili. Serverade även kokt ägg med räkorna i rullarna.
Kristina
2017-10-18