Pumpasoppa med räkrullar

8
2
Pumpasoppa med räkrullar

En knallorange och ljuvligt len soppa gjord på söt butternutpumpa, bakpotatis och grönsaksbuljong som kokas och mixas slät. Crème fraichen rundar av smakerna och sambal oeleken ger en mild hetta. Servera soppan med en tunnbrödrulle fylld med en räkröra. Busenkelt och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Pumpasoppa med räkrullar

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
1
bakpotatis
ca 1 kg
butternutpumpa
1 tsk
olja
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
crème fraiche
1 tsk
salt
1 tsk
sambal oelek
1/2
påse salladslök (à 125 g)

Räkrulle

560 g
räkor i lake
200 g
cream cheese (vitlök och örter)
4
bitar mjukt tunnbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lars

1/3/2019

Mycket gott. Bytte färskosten mot mosad keso med vitlök, saffran och räkor. Hade inte heller vitt vin, men tog vitvinsvinäger och lite socker istället. Blev väldigt gott det med!

Kristina

10/18/2017

Använde kycklingbuljong istället samt smakade till den med lite sweet chili. Serverade även kokt ägg med räkorna i rullarna.

Näringsvärde per portion

Energi 2501 KJ / 598 kCal
Fett 34 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 41 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept