Torskceviché med avokadokräm

5
0
Torskceviché med avokadokräm

En fräsch ceviche på torsk smaksatt med koriander, chili och lime och serverad med avokadokräm, sesamfrön och, om du vill, friterade wontonark.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Torskceviché med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
400 g torskryggfilé
2 krm salt
3 avokador
1 liten grön paprika
1/2 grön chili
1 kruka färsk koriander
1/2 msk finrivet limeskal
1 tsk chiliflakes
1 msk vita sesamfrön
2 tsk färskpressad limejuice

Dressing

1 tsk finhackad schalottenlök
1/2 finhackad röd chili
1 1/2 msk fisksås
2 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker
2 msk vinäger
1 msk vatten

Till servering

salladsblad eller friterade wotonark (se tips)

För alla

Kontrollera noga innehållet i wontonarken i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Fritera wontonark i 160-170°C olja tills de får lite färg och servera som tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1170 KJ / 279 kCal
Fett 17 g
Salt 0.87 g
Kolhydrater 8 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden