Torskceviché med avokadokräm
En fräsch ceviche på torsk smaksatt med koriander, chili och lime och serverad med avokadokräm, sesamfrön och, om du vill, friterade wontonark.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
400 g torskryggfilé
2 krm salt
3 avokador
1 liten grön paprika
1/2 grön chili
1 kruka färsk koriander
1/2 msk finrivet limeskal
1 tsk chiliflakes
1 msk vita sesamfrön
2 tsk färskpressad limejuice
Dressing
1 tsk finhackad schalottenlök
1/2 finhackad röd chili
1 1/2 msk fisksås
2 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker
2 msk vinäger
1 msk vatten
Till servering
salladsblad eller friterade wotonark (se tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1170 KJ / 279 kCal
Fett17 g
Salt0.87 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g
Kommentarer