Torskceviché med avokadokräm

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Torskceviché med avokadokräm

En fräsch ceviche på torsk smaksatt med koriander, chili och lime och serverad med avokadokräm, sesamfrön och, om du vill, friterade wontonark.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Torskceviché med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
400 g  torskryggfilé
2 krm  salt
3   avokador
1   liten grön paprika
1/2   grön chili
1   kruka färsk koriander
1/2 msk  finrivet limeskal
1 tsk  chiliflakes
1 msk  vita sesamfrön
2 tsk  färskpressad limejuice

Dressing

1 tsk  finhackad schalottenlök
1/2   finhackad röd chili
1 1/2 msk  fisksås
2 1/2 msk  färskpressad limejuice
1 msk  strösocker
2 msk  vinäger
1 msk  vatten

Till servering

salladsblad eller friterade wotonark (se tips)

För alla

Kontrollera noga innehållet i wontonarken i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Fritera wontonark i 160-170°C olja tills de får lite färg och servera som tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1170 KJ / 279 kCal
Fett17 g
Salt0.87 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Alkoholfri paloma med passionsfrukt
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och blåbärspaj raw style
Betyg 3 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche med avokado och mango
Betyg 4.5 av 5.
154 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med rabarberkompott och hallon
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga