Torskceviché med avokadokräm

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Torskceviché med avokadokräm

En fräsch ceviche på torsk smaksatt med koriander, chili och lime och serverad med avokadokräm, sesamfrön och, om du vill, friterade wontonark.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Torskceviché med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
400 g  torskryggfilé
2 krm  salt
3   avokador
1   liten grön paprika
1/2   grön chili
1   kruka färsk koriander
1/2 msk  finrivet limeskal
1 tsk  chiliflakes
1 msk  vita sesamfrön
2 tsk  färskpressad limejuice

Dressing

1 tsk  finhackad schalottenlök
1/2   finhackad röd chili
1 1/2 msk  fisksås
2 1/2 msk  färskpressad limejuice
1 msk  strösocker
2 msk  vinäger
1 msk  vatten

Till servering

salladsblad eller friterade wotonark (se tips)

För alla

Kontrollera noga innehållet i wontonarken i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Fritera wontonark i 160-170°C olja tills de får lite färg och servera som tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1170 KJ / 279 kCal
Fett17 g
Salt0.87 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Alkoholfri paloma med passionsfrukt
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på rödbeta med chèvre
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och blåbärspaj raw style
Betyg 3 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche med avokado och mango
Betyg 4.5 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga