Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa
I denna härligt värmande pastagratäng får spenat, fetaost och butternutpumpa spela huvudrollen. Gratängen blir krämig och mustig tack vare mascarpone, fetaost och parmesan. Panko på toppen tillför krisp!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 1,2 kg)
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
250 g pasta t ex penne
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g babyspenat
250 g mascarpone
150 g fetaost
3 dl finriven parmesan
2 krm chiliflakes
1 dl panko
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3954 KJ / 945 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater75 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Men både fett och ganska dyrbara ingredienser med mascarpone och mycket parmesan. Det får bli en helgrätt!
Ingrid
2024-10-15👍🏻supergott. Jag använde grädde istället för pastavattnet och det funkade.
Maria
2023-10-25Hade fått full pott om det inte tagit sån tid att göra. Mycket gott, men många moment och lång tillagningstid vilket förvisso stod om jag läst noga. Rekommenderar varmt om man har en stund över!
Cornelia
2022-11-18