Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa

62
11
Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa

I denna härligt värmande pastagratäng får spenat, fetaost och butternutpumpa spela huvudrollen. Gratängen blir krämig och mustig tack vare mascarpone, fetaost och parmesan. Panko på toppen tillför krisp!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa

Ingredienser

4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 1,2 kg)
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
250 g pasta t ex penne
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g babyspenat
250 g mascarpone
150 g fetaost
3 dl finriven parmesan
2 krm chiliflakes
1 dl panko

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri panko eller byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mascarpone och laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bär välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Emelie

2021-06-27

Lägger till pumpakärnor vid servering för att få lite ”crunch”.

Annika

2021-04-06

Väldigt gott. Så bra att man kan förbereda och sedan bara gratinera.

Frida

2021-02-26

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3954 KJ / 945 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 75 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden