Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa

50
10
Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa

I denna härligt värmande pastagratäng får spenat, fetaost och butternutpumpa spela huvudrollen. Gratängen blir krämig och mustig tack vare mascarpone, fetaost och parmesan. Panko på toppen tillför krisp!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa

Ingredienser

4 portioner
1
butternutpumpa (à ca 1,2 kg)
3 msk
olivolja
2 tsk
torkad rosmarin
1 tsk
flingsalt
1/2 tsk
svartpeppar
250 g
pasta t ex penne
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
200 g
babyspenat
250 g
mascarpone
150 g
fetaost
3 dl
finriven parmesanost
2 krm
chiliflakes
1 dl
panko

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri panko eller byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mascarpone och laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bär välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Annika

2021-04-06

Väldigt gott. Så bra att man kan förbereda och sedan bara gratinera.

Frida

2021-02-26

Supergott!

Julia

2020-11-12

Bästa pastagratängen som finns! Gör den väldigt ofta här hemma och alla som smakat har älskat

Näringsvärde per portion

Energi 3954 KJ / 945 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 75 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept