Kabanoss med rostad pumpa och tzatziki
En smakrik kabanoss som serveras med rostad pumpa och tzatziki. Pumpa och potatis tärnas, blandas med pumpakärnor, olja och oregano innan de sätts in i ugnen ca 30 minuter. För att förhindra korven från att spricka kan du snitta den innan den steks i en het panna. Avnjut med krispig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
1/2 butternutpumpa
600 g fast potatis
1/2 dl pumpakärnor
1 msk olja
2 tsk oregano
salt
peppar
Tzatziki
1 gurka
1/2 tsk salt
1 stor vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
svartpeppar
Korv
450 g kabanoss
1 tsk olja
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2698 KJ / 646 kCal
Fett40 g
Salt4.44 g
Kolhydrater41 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer