Anchochilikorv med pumpakross och salvia
Ancho- och chilikorv med pumpakross och salvia, ett recept med mängder av spännande smaker. Lökfräs blandas med salvia för att ge en markant touch. Pumpa och potatis krossas där mjölk adderas mot slutet för att få till en krämig konsistens. Servera fräs och pumpakross med kryddig korv och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
4 portioner
Pumpakross
450 g potatis
1/2 butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl mjölk
Lökfräs
2 rödlökar
250 g körsbärstomater
1 msk smör
2 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 kruka salvia
salt
peppar
480 g korv (anchochilikorv)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 471 kCal
Fett25 g
Salt3.6 g
Kolhydrater37 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer