Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Anchochilikorv med pumpakross och salvia

Ancho- och chilikorv med pumpakross och salvia, ett recept med mängder av spännande smaker. Lökfräs blandas med salvia för att ge en markant touch. Pumpa och potatis krossas där mjölk adderas mot slutet för att få till en krämig konsistens. Servera fräs och pumpakross med kryddig korv och rätten är komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pumpakross: Skala, dela och koka potatisen.
  3. Skala och skär pumpan i bitar. Blanda pumpan med skalad krossad vitlök och olivolja. Lägg dem i en form och rosta mjuk mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Lökfräs: Skala och skiva löken. Dela tomaterna.
  5. Stek löken mjuk i smöret i en stekpanna. Strö över sockret och stek vidare tills sockret börjar bli brunt. Dra då av pannan från plattan och rör ner vinägern och tomaterna. Strimla hälften av salvian och blanda ner i lökfräset, smaka av med salt och peppar.
  6. Stek korven i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  7. Pumpakross: Krossa potatis och pumpa. Värm mjölken, rör ner den och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera pumpakrosset med lökfräset och korven garnera med resten av salviabladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Dela gärna korven på längden innan den steks så blir det mer stekyta och krispigare korv.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpakross
  • 450 g potatis
  • 1/2 butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mjölk
Lökfräs
  • 2 rödlökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka salvia
  • salt och peppar
  • 480 g korv (anchochilikorv)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1983 kJ / 471 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept