Stekt torsk med romsås och gurka

Betyg 2.9 av 5.
187 personer har röstat
0
Stekt torsk med romsås och gurka

Bjud familjen på smarrig stekt torsk och läcker romsås. Finhackad lök, smetana och caviar blandas till en härlig romsås. Nykokt potatis är gott att äta till den stekta torsken och lite citronsaft förhöjer smaken. Som tillbehör, låt knapriga morots- och gurkstavar göra sällskap på tallriken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Stekt torsk med romsås och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Romsås

1 rödlök
2 dl smetana
75 g röd caviar
salt
peppar

Grönsaker

1 morot
1/2 gurka
1 citron
600 g torskfilé
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
187 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2453 KJ / 584 kCal
Fett28.8 g
Salt3.03 g
Kolhydrater43.3 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med kaviarkräm
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rågcrisps med tre olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med betor och glasört
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med romsås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga