Stekt torsk med romsås och gurka
Bjud familjen på smarrig stekt torsk och läcker romsås. Finhackad lök, smetana och caviar blandas till en härlig romsås. Nykokt potatis är gott att äta till den stekta torsken och lite citronsaft förhöjer smaken. Som tillbehör, låt knapriga morots- och gurkstavar göra sällskap på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Romsås
1 rödlök
2 dl smetana
75 g röd caviar
salt
peppar
Grönsaker
1 morot
1/2 gurka
1 citron
600 g torskfilé
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 584 kCal
Fett28.8 g
Salt3.03 g
Kolhydrater43.3 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer