Stekt torsk med romsås och gurka

185
0
Stekt torsk med romsås och gurka

Bjud familjen på smarrig stekt torsk och läcker romsås. Finhackad lök, smetana och caviar blandas till en härlig romsås. Nykokt potatis är gott att äta till den stekta torsken och lite citronsaft förhöjer smaken. Som tillbehör, låt knapriga morots- och gurkstavar göra sällskap på tallriken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Stekt torsk med romsås och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Romsås

1
rödlök
2 dl
smetana
75 g
röd caviar
-
salt och peppar

Grönsaker

1
morot
1/2
gurka
1
citron
600 g
torskfilé
2 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Hårdkoka gärna två ägg (för 4 port) i ca 9 minuter, hacka dem och blanda ner i romsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

185

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 584 kCal
Fett 28.8 g
Salt 3.03 g
Kolhydrater 43.3 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept