Stekt torsk med romsås och gurka
Bjud familjen på smarrig stekt torsk och läcker romsås. Finhackad lök, smetana och caviar blandas till en härlig romsås. Nykokt potatis är gott att äta till den stekta torsken och lite citronsaft förhöjer smaken. Som tillbehör, låt knapriga morots- och gurkstavar göra sällskap på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
Romsås
Grönsaker
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer