Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

8
2
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Lax i fint sällskap med pilgrimsmussla. Till det serveras en frisk rädissallad kryddad med citronolja och krämig smetantasås med inslag av både gurknudlar och citronrasp. Röd caviar blir snyggt på toppen.

Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Ingredienser

4 portioner

Pilgrimsmusslor

4 pilgrimsmusslor
1 msk olivolja

Dillstekt lax

1 kruka dill
4 portionsbitar lax (à 120-150 g )
2 msk smör
salt och svartpeppar

Rädissallad

10 rädisor
1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
2 msk olivolja med citronsmak

Gurksmetana

1 gurka
1 citron
2 dl smetana

Topping

80 g röd caviar

Till servering

potatis (gärna Amandine)

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Redaktionen

2014-04-04

Hej Anna! Det fungerar ju bra att byta ut den mot crème fraîche eller lätt crème fraîche såklart.

Anna

2014-04-02

Såg läckra ch inspirerande ut. Men varför "plötsligt" smetana till allt?

Näringsvärde per portion

Energi 3265 KJ / 780 kCal
Fett 527 g
Salt 8 g
Kolhydrater 409 g
Protein 333 g
Läs mer om näringsvärden