Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
2
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Lax i fint sällskap med pilgrimsmussla. Till det serveras en frisk rädissallad kryddad med citronolja och krämig smetantasås med inslag av både gurknudlar och citronrasp. Röd caviar blir snyggt på toppen.

Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Ingredienser

4 portioner

Pilgrimsmusslor

4 pilgrimsmusslor
1 msk olivolja

Dillstekt lax

1 kruka dill
4 portionsbitar lax (à 120-150 g )
2 msk smör
salt
svartpeppar

Rädissallad

10 rädisor
1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
2 msk olivolja med citronsmak

Gurksmetana

1 gurka
1 citron
2 dl smetana

Topping

80 g röd caviar

Till servering

potatis (gärna Amandine)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Hej Anna! Det fungerar ju bra att byta ut den mot crème fraîche eller lätt crème fraîche såklart.

Redaktionen

2014-04-04

Såg läckra ch inspirerande ut. Men varför "plötsligt" smetana till allt?

Anna

2014-04-02

Näringsvärde per portion

Energi3265 KJ / 780 kCal
Fett52.7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater40.9 g
Protein33.3 g

Testa liknande recept

Sesamlax och pilgrimsmusslor med citronette
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med rom- och gräslökssås
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré
Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Kolja med dillig romsås
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cocktailtårta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga