Torsk med betor och glasört
Här bjuds på torskfiléer som serveras med smörstekta rödbetor och krispig glasört. Rödbetornas sötma och glasörtens havsälta är en enastående kombination till den gräslöksdoftande smetanan. Strö över nymald svartpeppar och servera en välkyld dryck till. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gräslökskräm
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar
Rödbetor
500 g förkokta rödbetor
1 msk smör
100 g glasört
Torsk
ca 600 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2543 KJ / 606 kCal
Fett25 g
Salt2.68 g
Kolhydrater53 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Använd färsk fisk istället! Jättegott och glasört var en mycket trevlig ny bekantskap.
Marie
2017-10-26