Torsk med betor och glasört

2
1
Torsk med betor och glasört

Här bjuds på torskfiléer som serveras med smörstekta rödbetor och krispig glasört. Rödbetornas sötma och glasörtens havsälta är en enastående kombination till den gräslöksdoftande smetanan. Strö över nymald svartpeppar och servera en välkyld dryck till. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Torsk med betor och glasört

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Gräslökskräm

1
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
smetana
-
salt och peppar

Rödbetor

500 g
förkokta rödbetor
1 msk
smör
100 g
glasört

Torsk

ca 600 g
torskfilé

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Marie

10/26/2017

Använd färsk fisk istället! Jättegott och glasört var en mycket trevlig ny bekantskap.

Näringsvärde per portion

Energi 2543 KJ / 606 kCal
Fett 25 g
Salt 2.68 g
Kolhydrater 53 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept