Stekt torsk med remoulad

3
0
Stekt torsk med remoulad

Stekt torsk serveras här med egengjord remouladsås, som faktiskt är lättare att svänga ihop än vad man kan tro. Blanda smetana med pickles och vips så har du en sås att njuta av. Servera med kokt potatis och krispig hjärtsallad. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2018

Stekt torsk med remoulad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Remoulad

1
förp pickles (à 390 g)
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar
ca 600 g
torskfilé
1 msk
smör eller olja
2
hjärtsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaksätt remouladen med till exempel 2 tsk curry eller 2 tsk dijonsenap eller 2 tsk hackad dill (för 4 port). Välj själv.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2357 KJ / 563 kCal
Fett 25 g
Salt 5 g
Kolhydrater 40 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept