Stekt torsk med gurksås och sallad

3
0
Stekt torsk med gurksås och sallad

Det är enkelt att äta mer fisk om det alltid vore så här gott! Kokt potatis serveras med en gurksås du enkelt svänger ihop med smetana och gurkmix. Sallad blandas upp med smaker från olja, senap och vinäger, och torsken steks snabbt i en smörad stekpanna. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2020

Stekt torsk med gurksås och sallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 dl
smetana
1 dl
sås gurkmix
-
salt
-
peppar
2
hjärtsallad
1/2 msk
olja
1 tsk
dijonsenap
1/2 msk
rödvinsvinäger
600 g
färsk torskfilé
1 msk
smör eller olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i gurkmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Krydda gärna gurksåsen med 1/2 msk fryst, hackad dill (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2377 KJ / 564 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 46 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept