UNDER 45 MIN | Medel

Stekt torsk med gurksås och sallad

Det är enkelt att äta mer fisk om det alltid vore så här gott! Kokt potatis serveras med en gurksås du enkelt svänger ihop med smetana och gurkmix. Sallad blandas upp med smaker från olja, senap och vinäger, och torsken steks snabbt i en smörad stekpanna. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda smetana och gurkmix och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär salladen i bitar. Blanda olja, senap och vinäger till en dressing och vänd ner i salladen.
  4. Stek torsken i smöret i ca 2 minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.
  5. Servera fisk och potatis med sås och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gurkmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Krydda gärna gurksåsen med 1/2 msk fryst, hackad dill (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl smetana
  • 1 dl sås gurkmix
  • salt
  • peppar
  • 2 hjärtsallad
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 600 g färsk torskfilé
  • 1 msk smör eller olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2377 kJ / 564 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept