Stekt torsk med gurksås och sallad

Det är enkelt att äta mer fisk om det alltid vore så här gott! Kokt potatis serveras med en gurksås du enkelt svänger ihop med smetana och gurkmix. Sallad blandas upp med smaker från olja, senap och vinäger, och torsken steks snabbt i en smörad stekpanna. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2020

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl smetana
1 dl sås gurkmix
salt
peppar
2 hjärtsallad
1/2 msk olja
1 tsk dijonsenap
1/2 msk rödvinsvinäger
600 g färsk torskfilé
1 msk smör eller olja
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 564 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Om någon undrar i framtiden så tror jag att "gurkmix" är samma sak som bostongurka. Jag får nog byta ut gurksåsen mot färdig gurksallad eftersom det är hur vi tolkade ordet när vi handlade.
David
2023-07-29