Stekt torsk med remouladsås
Vad äter man till stekt torsk om inte egengjord remouladsås gjord på hackade pickles och majonnäs? Innan du steker torsken i pannan vänder du filéerna snabbt i mjöl. För att inte det salta från fisken och såsen ska ta över äter du dessa ihop med kokt potatis och broccolocco!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
400 g broccoloco
1 förp pickles (à 390 g)
1 förp gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
600 g torskfilé
1/2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2891 KJ / 690 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ser väldigt gott ut! Själv inte testat, är dock fundersam på denna broccoloco som nämns flertalet gånger, menas broccoli eller har jag helt gått miste om en frukt/ grönsak?
Ida
2023-10-12Hej Ida! Tack för din fråga. Broccoloco är en något större broccoli som är lite mildare och sötare i smaken. Den används på samma sätt som broccoli. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-13Gräslöken finns inte i ingredienslistan...
Elisabeth
2022-03-17Hej Elisabeth! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ber om ursäkt för att gräslöken hade fallit bort. Nu är receptet uppdaterat med gräslöken. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-03-21Enkelt och gott. Perfekt för hela familjen!
Hanna
2020-04-01