Stekt torsk med remouladsås

3
2 Klimatsmart
Stekt torsk med remouladsås

Vad äter man till stekt torsk om inte egengjord remouladsås gjord på hackade pickles och majonnäs? Innan du steker torsken i pannan vänder du filéerna snabbt i mjöl. För att inte det salta från fisken och såsen ska ta över äter du dessa ihop med kokt potatis och broccolocco!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Stekt torsk med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
400 g broccoloco
1 förp pickles (à 390 g)
1 förp gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
600 g torskfilé
1/2 msk rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.  
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Receptet har uppdaterats februari 2022.

Gör så här

Tips

Vänt torsken i lite vetemjöl innan stekning.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Elisabeth

2022-03-17

Gräslöken finns inte i ingredienslistan...

Redaktionen ICAse

2022-03-21

Hej Elisabeth! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ber om ursäkt för att gräslöken hade fallit bort. Nu är receptet uppdaterat med gräslöken. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Hanna

2020-04-01

Enkelt och gott. Perfekt för hela familjen!

Näringsvärde per portion

Energi 2891 KJ / 690 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden