UNDER 45 MIN | Medel

Stekt torsk med remouladsås

Vad äter man till stekt torsk om inte egengjord remouladsås gjord på hackade pickles och majonnäs? Innan du steker torsken i pannan vänder du filéerna snabbt i mjöl. För att inte det salta från fisken och såsen ska ta över äter du dessa ihop med kokt potatis och broccoli!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i extra mycket vatten så att även broccolin får plats i kastrullen.
  2. Ansa och skär broccolin i buketter, skala och skiva stammen.
  3. Häll av picklesen i ett durkslag.
  4. Hacka picklesen och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka broccolin tillsammans med potatisen ca 4 minuter på slutet av potatisens koktid.
  6. Vänd fisken i mjölet och stek fisken i oljan någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  7. Servera torsken med potatis, broccoli och remouladsås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 250 g broccoli
  • 390 g pickles
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3358 kJ / 802 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept