Stekt torsk med lime- och jalapeñomajo

9
2 Klimatsmart
Stekt torsk med lime- och jalapeñomajo

Jalapeñomajon som serveras till kvällens fisk tillför perfekt mycket hetta och smak till rätten. Torskfilén steks hastigt i pannan, och kryddas upp efter eget tycke. Limen, som också finns i såsen, kan du servera som små klyftor vid sidan av; på så sätt får alla addera den syra som de vill!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Stekt torsk med lime- och jalapeñomajo

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 msk
inlagd jalapeño
1
lime
1 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar
2
hjärtsallad
600 g
färsk torskfilé
1 msk
rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Häll lite olja i burken med jalapeño så håller den längre.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Susanne

2021-01-27

Jättegott särskilt salladsblandningen med jalapeno och lime

Ali

2021-01-25

Fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2114 KJ / 504 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept