Stekt torsk med lime- och jalapeñomajo
Jalapeñomajon som serveras till kvällens fisk tillför perfekt mycket hetta och smak till rätten. Torskfilén steks hastigt i pannan, och kryddas upp efter eget tycke. Limen, som också finns i såsen, kan du servera som små klyftor vid sidan av; på så sätt får alla addera den syra som de vill!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk inlagd jalapeño
1 lime
1 dl majonnäs
salt
peppar
2 hjärtsallad
600 g färsk torskfilé
1 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 504 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt enkel o god rätt! Sonen älskade salladen med jalapeños, lime o majonnäs. Ett tips… dubbla mängden då den är försvinnande god!
Carola
2021-10-05Jättegott särskilt salladsblandningen med jalapeno och lime
Susanne
2021-01-27Fantastiskt gott!
Ali
2021-01-25