UNDER 45 MIN | Medel

Dillstekt torsk med remoulad

Stekt torsk är inte fy skam när man kryddar den med färsk dill och smörsteker den. Nykokt potatis, remoulad och krispiga sockerärtor hör till och gör rätten komplett. Smaklig fisk!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken (om fryst används).
  2. Koka potatisen. Låt sockerärtorna koka med potatisen ca 3 minuter.
  3. Remoulad: Låt picklesen rinna av. Hacka den grovt och blanda med majonnäsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Torsk: Skär torsken i portionsbitar och hacka dillen grovt. Vänd torsken i dillen och krydda den med salt och peppar. Stek den i smöret i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
  5. Servera torsken med potatis, sockerärtor och remoulad.

För alla

Fri från gluten. I övrigt kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Smaksätt gärna remouladen med lite curry och rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g sockerärtor
Remoulad
  • 1 burk pickles (à 390 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
Torsk
  • 600 g torskfilé
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 msk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 2861 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept