Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad

3
0 Klimatsmart
Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad

Riktigt gott blir det med sprödbakad torsk serverad med syrlig morot och dansk remoulad som du gör själv. Du behöver inte vara någon stjärnkock för att själv syra morot eller göra remouladen. Torskfiléerna tillsammans med de enkla tillbehören blir en spännande och fräsch smakkombination. Servera med potatis och citronklyftor. Smaklig spis!

Skriv ut
Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad

Ingredienser

4 portioner

Syrlig morot

1
morot
1/2 msk
ättika (12%)
1 msk
strösocker
1 1/2 msk
vatten
360 g
sprödbakade torskfiléer

Dansk remoulad

2 dl
pickles
2 dl
majonnäs
1 tsk
curry
-
salt

Till servering

buljongkokt potatis
citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i den panerade fisken, majonnäsen (kan innehålla mjölk) och buljongen (till potatisen). I övrigt fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad fisk.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2898 KJ / 692 kCal
Fett 46 g
Salt 1.18 g
Kolhydrater 53 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept