Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad

Riktigt gott blir det med sprödbakad torsk serverad med syrlig morot och dansk remoulad som du gör själv. Du behöver inte vara någon stjärnkock för att själv syra morot eller göra remouladen. Torskfiléerna tillsammans med de enkla tillbehören blir en spännande och fräsch smakkombination. Servera med potatis och citronklyftor. Smaklig spis!

Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad

Ingredienser

4 portioner

Syrlig morot

1 morot
1/2 msk ättika (12%)
1 msk strösocker
1 1/2 msk vatten
360 g sprödbakade torskfiléer

Dansk remoulad

2 dl pickles
2 dl majonnäs
1 tsk curry
salt

Till servering

buljongkokt potatis
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2898 KJ / 692 kCal
Fett46 g
Salt1.18 g
Kolhydrater53 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt torsk med remouladsås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish n’chips med curry- och äppelremoulad
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med curryremoulad
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remoulad
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga