Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad
Riktigt gott blir det med sprödbakad torsk serverad med syrlig morot och dansk remoulad som du gör själv. Du behöver inte vara någon stjärnkock för att själv syra morot eller göra remouladen. Torskfiléerna tillsammans med de enkla tillbehören blir en spännande och fräsch smakkombination. Servera med potatis och citronklyftor. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
Syrlig morot
1 morot
1/2 msk ättika (12%)
1 msk strösocker
1 1/2 msk vatten
360 g sprödbakade torskfiléer
Dansk remoulad
2 dl pickles
2 dl majonnäs
1 tsk curry
salt
Till servering
buljongkokt potatis
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2898 KJ / 692 kCal
Fett46 g
Salt1.18 g
Kolhydrater53 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer