Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad

Riktigt gott blir det med sprödbakad torsk serverad med syrlig morot och dansk remoulad som du gör själv. Du behöver inte vara någon stjärnkock för att själv syra morot eller göra remouladen. Torskfiléerna tillsammans med de enkla tillbehören blir en spännande och fräsch smakkombination. Servera med potatis och citronklyftor. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Syrlig morot: Skala och riv moroten grovt. Koka upp ättika, socker och vatten i en liten kastrull. Vänd ner moroten, dra av från värmen och låt svalna.
  2. Tillaga fisken enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dansk remoulad: Finhacka picklesen och rör ihop med majonnäs och curry. Smaka ev. av med salt. 
  4. Till servering: Servera torsken med morot, remoulad, kokt potatis och citronklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i den panerade fisken, majonnäsen (kan innehålla mjölk) och buljongen (till potatisen). I övrigt fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad fisk.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Syrlig morot
  • 1 morot
  • 1/2 msk ättika (12%)
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 msk vatten
  • 360 g sprödbakade torskfiléer
Dansk remoulad
  • 2 dl pickles
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • ev salt
Till servering
  • buljongkokt potatis
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2898 kJ / 692 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept