UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Sprödbakad torsk med remoulad

Vad står på kvällens meny? Jo, något gott och enkelt! Sprödbakad torsk serveras här med kokt potatis, och en remoulad du enkelt svänger ihop. Pickles hackas upp och blandas ut med crème fraiche innan den smakas av med salt och peppar efter behag. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Tillaga fisken enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Hacka picklesen och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar eller skivor.
  5. Servera torsken med potatis, gurka och remouladsås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad fisk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite curry.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 förp sprödpanerade torskfiléer (à 360 g)
  • 390 g pickles
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3140 kJ / 754 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept