Dillbakad torsk med rostad morotskräm

3
2 Klimatsmart
Dillbakad torsk med rostad morotskräm

Torsk som steks tillsammans med dill går sannerligen inte av för hackor. Med den ljuvliga krämen på bland annat morötter, vitlök, citron och spiskummin blir det ännu bättre. Det kommer du märka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Dillbakad torsk med rostad morotskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Morotskräm

3 morötter
2 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 citron
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
600 g torskfilé
1 msk rapsolja
2 hjärtsallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaka av morotskrämen med lite sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Liselott

2022-03-01

Intressant att den ugnsbakade torsken ska stekas i stekpanna!

Redaktionen ICAse

2022-03-02

Hej Liselott! Ja verkligen! Tack för att du hörde av dig till oss så vi kunde ändra ingressen. Hälsningar Michelle

Heidi

2022-03-01

Skicka inte med minimorötter till en morotsmos. Det blev ju bara en en enda sörja.

Näringsvärde per portion

Energi 2006 KJ / 478 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden