Dillbakad torsk med rostad morotskräm
Torsk som steks tillsammans med dill går sannerligen inte av för hackor. Med den ljuvliga krämen på bland annat morötter, vitlök, citron och spiskummin blir det ännu bättre. Det kommer du märka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Morotskräm
3 morötter
2 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 citron
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
600 g torskfilé
1 msk rapsolja
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2006 KJ / 478 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Intressant att den ugnsbakade torsken ska stekas i stekpanna!
Liselott
2022-03-01Hej Liselott! Ja verkligen! Tack för att du hörde av dig till oss så vi kunde ändra ingressen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-03-02Skicka inte med minimorötter till en morotsmos. Det blev ju bara en en enda sörja.
Heidi
2022-03-01