Krispig torsk med dillslungad potatis

20
2 Klimatsmart
Krispig torsk med dillslungad potatis

Alla rätter som har ordet krispig i sig bör ju bli goda, och så även denna! Krispig torsk som du panerar med ströbröd och kryddor, bland annat paprikapulver vilket även ger lite färg. Du äter sedan torsken ihop med potatis och en fräsch sallad smaksatt med citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Krispig torsk med dillslungad potatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g delikatesspotatis
20 g färsk dill
2 msk rapsolja
salt
peppar

Torsk

1 1/2 msk senap
600 g torskfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 tsk paprikapulver
3 msk ströbröd
1 msk rapsolja

Sallad

1 gurka
2 hjärtsallad
1 citron
1 msk rapsolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Stina

2021-10-20

Saknade någon form av sås.

Chatarina

2021-10-19

Gillar sås, lite torrt :) men blandade ut lite av ”dillröran” med havrefraich

Näringsvärde per portion

Energi 1680 KJ / 401 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 39 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden