Krispig torsk med dillslungad potatis
Alla rätter som har ordet krispig i sig bör ju bli goda, och så även denna! Krispig torsk som du panerar med ströbröd och kryddor, bland annat paprikapulver vilket även ger lite färg. Du äter sedan torsken ihop med potatis och en fräsch sallad smaksatt med citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g delikatesspotatis
20 g färsk dill
2 msk rapsolja
salt
peppar
Torsk
1 1/2 msk senap
600 g torskfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 tsk paprikapulver
3 msk ströbröd
1 msk rapsolja
Sallad
1 gurka
2 hjärtsallad
1 citron
1 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 401 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade lite mer olja på potatisen men inte mycket. Saknade inte ngn sås.
Marie-louise
2024-01-13Saknade någon form av sås.
Stina
2021-10-20Gillar sås, lite torrt :) men blandade ut lite av ”dillröran” med havrefraich
Chatarina
2021-10-19