Stekt torsk med kräftor och äggkräm

8
1
Stekt torsk med kräftor och äggkräm

En mjäll och saftig torskrygg som får sällskap av nykokt potatis, gröna krispiga salladsärtor och en fantastiskt god och krämig röra på smetana och ägg. Pricken över i:et är den färska dillen och kräftorna som binder ihop rätten till perfektion.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017

Stekt torsk med kräftor och äggkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
150 g
salladsärtor

Äggkräm

3
ägg
2 dl
smetana
-
salt och peppar
360 g
kräftstjärtar i lake
1
citron
1
ask färsk dill (à 20 g)

Torsk

4
bitar torskrygg (à 125 g)
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda ner kräftor och dill i krämen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Helena

2020-05-04

Den absolut godaste fiskrätten jag lagat någonsin! Är ingen fiskälskare, men detta var restaurangnivå. Tips är att blanda i kräftorna i äggröran och det funkar även att blanda i gräslök.

Redaktionen ICAse

2020-05-05

Hej Helena! Vad kul att höra att du gillade rätten! Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2678 KJ / 638 kCal
Fett 30.6 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 44.7 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept