Stekt torsk med kräftor och äggkräm
En mjäll och saftig torskrygg som får sällskap av nykokt potatis, gröna krispiga salladsärtor och en fantastiskt god och krämig röra på smetana och ägg. Pricken över i:et är den färska dillen och kräftorna som binder ihop rätten till perfektion.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
150 g salladsärtor
Äggkräm
3 ägg
2 dl smetana
salt
peppar
360 g kräftstjärtar i lake
1 citron
1 ask färsk dill (à 20 g)
Torsk
4 bitar torskrygg (à 125 g)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2678 KJ / 638 kCal
Fett30.6 g
Salt3.39 g
Kolhydrater44.7 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Den absolut godaste fiskrätten jag lagat någonsin! Är ingen fiskälskare, men detta var restaurangnivå. Tips är att blanda i kräftorna i äggröran och det funkar även att blanda i gräslök.
Helena
2020-05-04Hej Helena! Vad kul att höra att du gillade rätten! Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-05