UNDER 30 MIN | Medel

Pocherad torsk (grundrecept)

Att pochera innebär att sjuda lätt. Här ett grundrecept på pocherad torsk som sedan kan användas till olika rätter: till en gryta, eller med tillbehör som kokt potatis eller potatispuré. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Tina fisken.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
  3. Lägg i fisken och sänk värmen. Sjud ca 4 minuter, tills fisken har en innertemperatur på 56°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 bitar fryst torskrygg (à 140 g)
  • 3 tsk salt
  • 2 l vatten