Torskrygg med hummersås och potatisgratäng

12
4
Torskrygg med hummersås och potatisgratäng

Härlig festrätt där torskrygg serveras i en god sås med smak av hummerfond toppad med kräftstjärtar, äpple och dill. Ta sedan genvägen och använd en färdig potatisgratäng som piffas lite extra med citron och gräslök och du är klar att servera en festmåltid.

Torskrygg med hummersås och potatisgratäng

Ingredienser

4 portioner

Potatisgratäng

800 g färdig potatisgratäng
skal och klyftor av 1 citron
1 förp färsk gräslök (à 20 g)

Fisk och sås

2 msk hummerfond
2 dl vatten
2 dl vitt vin
1 äpple
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
3 dl vispgrädde
2 krm salt
2 krm cayennepeppar
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
2 förp torskrygg (à 300 g)

Till servering

65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen och fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av potatisgratäng och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt potatisgratäng och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Jonas

2022-02-26

Toppenfilm, ökade saltet till det dubbla och ett kryddigt mer av cayennepepparn. Kräftstjärtarna kommer vi låta gå i precis innan servering nästa gång.

Lars göran

2021-12-31

Kanon, men pressad potatis istället för gratäng förhöjer det hela, då får man ut mer av den goda såsen👍

Ulla

2021-12-31

Hur mycket är "1 m" majsstärkelse? /Ulla

Redaktionen ICAse

2022-01-01

Hej Ulla! Det skulle stå 1 msk, vilket vi nu ändrat det till. Tack för att du hjälpte oss rätta till det. Hälsningar Michelle