Torskrygg med hummersås och potatisgratäng

Härlig festrätt där torskrygg serveras i en god sås med smak av hummerfond toppad med kräftstjärtar, äpple och dill. Ta sedan genvägen och använd en färdig potatisgratäng som piffas lite extra med citron och gräslök och du är klar att servera en festmåltid.

Ingredienser
4 portioner
Potatisgratäng
800 g färdig potatisgratäng
skal och klyftor av 1 citron
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
Fisk och sås
2 msk hummerfond
2 dl vatten
2 dl vitt vin
1 äpple
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
3 dl vispgrädde
2 krm salt
2 krm cayennepeppar
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
2 förp torskrygg (à 300 g)
Till servering
65 g mâchesallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen och fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av potatisgratäng och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt potatisgratäng och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade potatismos med citroncest till istället för gratäng. Mycket gott även som "fiskgratäng".
Sofie
2023-10-01Bytte ut gratäng mot havreris, så kom såsen mer till sin rätt.
Nina
2023-04-25Väldigt gott, alla gillade den. La i lite vinbärsgele
Elisabeth
2023-01-14