Torskrygg med hummersås och potatisgratäng
Härlig festrätt där torskrygg serveras i en god sås med smak av hummerfond toppad med kräftstjärtar, äpple och dill. Ta sedan genvägen och använd en färdig potatisgratäng som piffas lite extra med citron och gräslök och du är klar att servera en festmåltid.
Ingredienser
4 portioner
Potatisgratäng
800 g färdig potatisgratäng
skal och klyftor av 1 citron
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
Fisk och sås
2 msk hummerfond
2 dl vatten
2 dl vitt vin
1 äpple
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
3 dl vispgrädde
2 krm salt
2 krm cayennepeppar
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
2 förp torskrygg (à 300 g)
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stökig maträtt, händer för mycket på tallriken, citrus, äpple, chili, grädde. Och mitt i allt vit fisk och kräftstjärtar.
Jan
2024-10-27Blev mkt gott!
Helen
2024-02-11Hade potatismos med citroncest till istället för gratäng. Mycket gott även som "fiskgratäng".
Sofie
2023-10-01