Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

53
9
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Är du på jakt efter ett enkelt och barnsligt gott recept på torsk så har du hittat rätt! Här smaksätts den med ingefära och paneras i panko till frasiga fiskbollar. Serverade i krispiga salladsblad tillsammans med majonnäs, jordnötter och thailändsk dippsås kommer de att göra succé på middagsbordet.

Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Ingredienser

4 portioner
500 g torskfilé utan skinn
1 äggvita
2 msk finriven ingefära
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 dl panko
3 msk neutral olja till stekning

Dippsås

2 dl sweet chilisås
1 msk asiatisk fisksås
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
finrivet skal och pressad juice av 1 lime

Tillbehör

2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallader motsvarar 1/2 isbergssallad)
1 dl majonnäs
2 dl hackade jordnötter

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Sara evira

2021-12-04

Supergott tyckte alla! Stekte dem i mkt olja så de blev halvfriterade. Blandade i ett par msk Ponzu i majonäsen och lite honung i chilidippen. Serverade tillsammans med ris.

Emma

2021-07-31

Någon som har testat att fritera dessa i olja (i kastrull) istället för att steka? Kunde det gå tror ni?

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Emma! Tack för din fråga. Det är tyvärr inget vi har testat men vi tror att det ska gå bra. Om du testar så kommentera gärna här igen och berätta hur de blev. 😊 Hälsningar Elina

Christina

2021-03-07

Har bjudit på dessa som förrätt vid två tillfällen. Alla ber om receptet efteråt! Supergoda. Ett tips är att inte göra så mycket dippsås, det räcker lätt med hälften.

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 783 kCal
Fett 48 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden