Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

37
6
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Är du på jakt efter ett enkelt och barnsligt gott recept på torsk så har du hittat rätt! Här smaksätts den med ingefära och paneras i panko till frasiga fiskbollar. Serverade i krispiga salladsblad tillsammans med majonnäs, jordnötter och thailändsk dippsås kommer de att göra succé på middagsbordet.

Skriv ut
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Ingredienser

4 portioner
500 g
torskfilé utan skinn
1
äggvita
2 msk
finriven ingefära
2
finrivna vitlöksklyftor
1 tsk
salt
2 dl
panko
3 msk
neutral olja till stekning

Dippsås

2 dl
sweet chilisås
1 msk
asiatisk fisksås
1 msk
finriven ingefära
1
riven vitlöksklyfta
finrivet skal och pressad juice av 1
lime

Tillbehör

2
hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallader motsvarar 1/2 isbergssallad)
1 dl
majonnäs
2 dl
hackade jordnötter

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Pia

3/17/2020

Vi gör dessa fiskbollar om och om igen. Så goda.

Nora

2/25/2020

Väldigt gott, kanske lite lite mat om det är till en middag kan vara tips att ha lite ris till!

Ulf

1/28/2020

Riktigt gott. Enkelt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 783 kCal
Fett 48 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept