Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Är du på jakt efter ett enkelt och barnsligt gott recept på torsk så har du hittat rätt! Här smaksätts den med ingefära och paneras i panko till frasiga fiskbollar. Serverade i krispiga salladsblad tillsammans med majonnäs, jordnötter och thailändsk dippsås kommer de att göra succé på middagsbordet.

Ingredienser
4 portioner
500 g torskfilé utan skinn
1 äggvita
2 msk finriven ingefära
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 dl panko
3 msk neutral olja till stekning
Dippsås
2 dl sweet chilisås
1 msk asiatisk fisksås
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
finrivet skal och pressad juice av 1 lime
Tillbehör
2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallader motsvarar 1/2 isbergssallad)
1 dl majonnäs
2 dl hackade jordnötter
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 783 kCal
Fett48 g
Salt4.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Kommentarer
Supergoda! Jag tycker de blir snäppet bättre med kolja istället för torsk. Vitlök kan bytas ut mot ramslök (torkad går bra). Jordnötter kan bytas ut mot saltade, rostade solrosfrön. Bollarna går bra att frysa och värma upp i micron sen.
Ulrika
2025-04-05Mycket gott och lite annorlunda användning av ”firren”! 😉
Henrik
2024-02-20Gott och roligt recept. Att få ihop 25 bollar är kanske att ta i om man inte gör dem väldigt små. Ett tips är att se upp med saltet eftersom de flesta fiskblock man köper i affären är på 400 gram, i receptet är det 500 gram.
Johanna
2024-02-06