Stekta thaifiskbollar i salladsknyten
Är du på jakt efter ett enkelt och barnsligt gott recept på torsk så har du hittat rätt! Här smaksätts den med ingefära och paneras i panko till frasiga fiskbollar. Serverade i krispiga salladsblad tillsammans med majonnäs, jordnötter och thailändsk dippsås kommer de att göra succé på middagsbordet.
Ingredienser
4 portioner
500 g torskfilé utan skinn
1 äggvita
2 msk finriven ingefära
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 dl panko
3 msk neutral olja till stekning
Dippsås
2 dl sweet chilisås
1 msk asiatisk fisksås
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
finrivet skal och pressad juice av 1 lime
Tillbehör
2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallader motsvarar 1/2 isbergssallad)
1 dl majonnäs
2 dl hackade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 783 kCal
Fett48 g
Salt4.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Kommentarer
Mycket gott och lite annorlunda användning av ”firren”! 😉
Henrik
2024-02-20Gott och roligt recept. Att få ihop 25 bollar är kanske att ta i om man inte gör dem väldigt små. Ett tips är att se upp med saltet eftersom de flesta fiskblock man köper i affären är på 400 gram, i receptet är det 500 gram.
Johanna
2024-02-06Ett favoritrecept bland ICA-recepten!
Malena
2024-02-05