Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

44
7
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Är du på jakt efter ett enkelt och barnsligt gott recept på torsk så har du hittat rätt! Här smaksätts den med ingefära och paneras i panko till frasiga fiskbollar. Serverade i krispiga salladsblad tillsammans med majonnäs, jordnötter och thailändsk dippsås kommer de att göra succé på middagsbordet.

Skriv ut
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Ingredienser

4 portioner
500 g
torskfilé utan skinn
1
äggvita
2 msk
finriven ingefära
2
finrivna vitlöksklyftor
1 tsk
salt
2 dl
panko
3 msk
neutral olja till stekning

Dippsås

2 dl
sweet chilisås
1 msk
asiatisk fisksås
1 msk
finriven ingefära
1
riven vitlöksklyfta
finrivet skal och pressad juice av 1
lime

Tillbehör

2
hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallader motsvarar 1/2 isbergssallad)
1 dl
majonnäs
2 dl
hackade jordnötter

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Christina

2021-03-07

Har bjudit på dessa som förrätt vid två tillfällen. Alla ber om receptet efteråt! Supergoda. Ett tips är att inte göra så mycket dippsås, det räcker lätt med hälften.

Pia

2020-03-17

Vi gör dessa fiskbollar om och om igen. Så goda.

Nora

2020-02-25

Väldigt gott, kanske lite lite mat om det är till en middag kan vara tips att ha lite ris till!

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 783 kCal
Fett 48 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept