Stekt torsk med dillsås och ärter
En klassiker som stekt torsk med dillsås, ärter och potatis går oftast hem hos hela familjen. Såsen blandas lätt ihop och blir underbart smakrik tack vare den färska dillen. Potatisen och ärterna sköter sig själva, medans du steker fisken i oljan. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Sås
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
salt
peppar
Grönsaker
250 g små ärtor
Torsk
ca 600 g torskfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2115 KJ / 504 kCal
Fett18 g
Salt2.5 g
Kolhydrater47 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer