Stekt torsk med dillsås och ärter

8
0
Stekt torsk med dillsås och ärter

En klassiker som stekt torsk med dillsås, ärter och potatis går oftast hem hos hela familjen. Såsen blandas lätt ihop och blir underbart smakrik tack vare den färska dillen. Potatisen och ärterna sköter sig själva, medans du steker fisken i oljan. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018

Stekt torsk med dillsås och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Sås

1
ask färsk dill (à 20 g)
1 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar

Grönsaker

250 g
små ärtor

Torsk

ca 600 g
torskfilé
1 msk
olja

För alla

Fri från gluten.
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Vänd gärna torsken i lite mjöl innan den steks.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2115 KJ / 504 kCal
Fett 18 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept