Kokt torsk i dillsås
Fisk och potatis, en rätt som funnits i oändlighet och är fortfarande lika god! Snabbt går det också när torsken kokas i den krämiga såsen på crème fraiche, buljong och mjölk tillsammans med ärtorna. Servera med kokt potatis och toppa givetvis med fiskens bästa vän, dillen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 dl mjölk
600 g torskfilé
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 600 g)
salt
peppar
1 msk hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2251 KJ / 536 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och väldigt enkelt att tillaga. Annika
Annika
2024-12-04Precis så enkel som den ska vara.
Catarina
2024-05-27Så gott! Dottern på 10 månader älskade det 😍
Linn
2024-04-20