Kokt torsk i dillsås

Betyg 4.4 av 5.
61 personer har röstat
19
Kokt torsk i dillsås

Fisk och potatis, en rätt som funnits i oändlighet och är fortfarande lika god! Snabbt går det också när torsken kokas i den krämiga såsen på crème fraiche, buljong och mjölk tillsammans med ärtorna. Servera med kokt potatis och toppa givetvis med fiskens bästa vän, dillen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023

Kokt torsk i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 dl crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 dl mjölk
600 g torskfilé
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 600 g)
salt
peppar
1 msk hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Gott och väldigt enkelt att tillaga. Annika

Annika

2024-12-04

Precis så enkel som den ska vara.

Catarina

2024-05-27

Så gott! Dottern på 10 månader älskade det 😍

Linn

2024-04-20

Näringsvärde per portion

Energi2251 KJ / 536 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med varm äggsås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb torskgryta med morötter
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med räkor och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med ärter och dill
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med purjo- och äggsås
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krämig ärtsås
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga