Kokt torsk i dillsås

32
8
Kokt torsk i dillsås

Fisk och potatis, en rätt som funnits i oändlighet och är fortfarande lika god! Snabbt går det också när torsken kokas i den krämiga såsen på crème fraiche, buljong och mjölk tillsammans med ärtorna. Servera med kokt potatis och toppa givetvis med fiskens bästa vän, dillen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Kokt torsk i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 dl
crème fraiche
600 g
torskfilé
1/2
påse frysta gröna ärtor (à 600 g)
1 msk
hackad dill

Att ha hemma

1
fiskbuljongtärning
1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka och stek lite lök och koka med i crème fraichen.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Mariah

2021-02-25

Detta var sååå gott. Vi la till lite vitt vin i såsen och det höjde smaken enormt.

Weronicha

2021-02-19

Åååh så gott! Vi har mkt vit fisk i frysen, men jag har aldrig lärt mig tillaga den, så detta var perfekt. Detta kommer jag laga flera gånger.

Sara

2020-03-19

Enkelt och gott. Ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2251 KJ / 536 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept