Kokt torsk i dillsås

17
6
Kokt torsk i dillsås

Fisk och potatis, en rätt som funnits i oändlighet och är fortfarande lika god! Snabbt går det också när torsken kokas i den krämiga såsen på crème fraiche, buljong och mjölk tillsammans med ärtorna. Servera med kokt potatis och toppa givetvis med fiskens bästa vän, dillen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Kokt torsk i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 dl
crème fraiche
600 g
torskfilé
1/2
påse frysta gröna ärtor (à 600 g)
1 msk
hackad dill

Att ha hemma

1
fiskbuljongtärning
1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Hacka och stek lite lök och koka med i crème fraichen.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Sara

3/19/2020

Enkelt och gott. Ny favorit!

Teresia

6/5/2019

Vi fick blomkål istället för ärtor pga dåligt skördeår förra året.

Redaktionen ICAse

6/5/2019

Hej Teresia! Precis. helt rätt och den infon fick ni i veckobrevet. Hälsningar Michelle

Evelina

6/4/2019

Ärtorna saknades för oss med.

Redaktionen ICAse

6/5/2019

Hej Evelina! Det gick ut i veckobrevet att pga förra sommarens torka så räcker inte ärtorna riktigt utan vi skickade istället med blomkål. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2251 KJ / 536 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept