Ugnstorsk med kaviarsås

236
1
Ugnstorsk med kaviarsås

Ugnstorsk med kaviarsås är en smakrik fiskrätt som tillagar sig självt i ugnen. Såsen till fisken är ett perfekt tillbehör och heller inte svårt att göra. Det du behöver är kaviar och crème fraiche, dessa blandas ihop och kryddas med salt och peppar. Klart! Och färdigt att serveras med torsk och potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Ugnstorsk med kaviarsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
600 g
torskfilé
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1/2 dl
kaviar
2 dl
crème fraiche
1 krm
peppar
1/2
förp grönmix (à 500 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Finhacka gärna lite rödlök eller hårdkokt ägg och rör ner i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

236

Kommentar

Vera

2016-01-08

Verkar enkelt och gott skall testa det på söndag, så jag återkommer med kommentar.

Näringsvärde per portion

Energi 2207 KJ / 528 kCal
Fett 22 g
Salt 2.43 g
Kolhydrater 43 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept