Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnstorsk med kaviarsås

Ugnstorsk med kaviarsås är en smakrik fiskrätt som tillagar sig självt i ugnen. Såsen till fisken är ett perfekt tillbehör och heller inte svårt att göra. Det du behöver är kaviar och crème fraiche, dessa blandas ihop och kryddas med salt och peppar. Klart! Och färdigt att serveras med torsk och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200° C.
  3. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Det brukar ta 15-20 minuter. Känn med en potatissticka om den är genomkokt.
  4. Låt fisken rinna av ordentligt och lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. 
  5. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  6. Blanda kaviar och crème fraiche. Krydda med peppar.
  7. Koka grönmixen. Läs på förpackningen hur man gör.
  8. Servera torsken med kaviarsås, grönsaker och kokt potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Finhacka gärna lite rödlök eller hårdkokt ägg och rör ner i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl kaviar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1/2 förp grönmix (à 600 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2207 kJ / 528 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept