Ugnstorsk med kaviarsås
Ugnstorsk med kaviarsås är en smakrik fiskrätt som tillagar sig självt i ugnen. Såsen till fisken är ett perfekt tillbehör och heller inte svårt att göra. Det du behöver är kaviar och crème fraiche, dessa blandas ihop och kryddas med salt och peppar. Klart! Och färdigt att serveras med torsk och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
600 g torskfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl kaviar
2 dl crème fraiche
1 krm peppar
1/2 förp grönmix (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 528 kCal
Fett22 g
Salt2.43 g
Kolhydrater43 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rökt kaviar eller ???
Lena
2023-05-18Hej Lena! Ja precis, vanlig kaviar sån som man även har på smörgås. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-19Gott! Jag finhackade en schalottenlök och la i såsen tillsammans med en msk dill och serverade rivna morötter och potatismos till. Till och med den fisktveksamma sonen tog om… ;)
Carola
2023-02-23Verkar enkelt och gott skall testa det på söndag, så jag återkommer med kommentar.
Vera
2016-01-08