Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cornflakespanerad torsk med remouladsås

Panering går att göra på en mängd sätt. Extra krispigt blir det med krossad cornflakes! Och extra god blir fisken med en snabblagad remouladsås gjord på pickles, crème fraiche och curry.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Krama sönder cornflakes lätt till grova smulor. Vispa sönder äggen.
  4. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakes.
  5. Stek fisken i matfettet på svag värme i ca 5 minuter på varje sida.
  6. Klyfta citronen.
  7. Remouladsås: Hacka picklesen och rör ihop med crème fraiche och curry. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera fisken med potatis, remouladsås och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria cornflakes.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torsk
  • 900 g potatis
  • 3 dl osötade cornflakes
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Remouladsås
  • ca 200 g pickles
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 557 kCal