Stekt torsk med citronsås
Att citron passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Såsen görs på smetana, och du blandar den med hackad persilja, lite rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Torsken tackar för denna passande sås, och ihop med kokt potatis och sallad är kvällen komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
1 citron
salt
peppar
600 g fryst torsk
1 msk smör eller olja
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2044 KJ / 485 kCal
Fett25 g
Salt1.1 g
Kolhydrater32 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott. Bytte ut persilja dock mot gräslök. Såsen eller krämen smakade fantastiskt. Servera gärna med gröna ärter med potatisen. Johnny.
Johnny
2022-05-03