Stekt torsk med citronsås

4
0 Klimatsmart
Stekt torsk med citronsås

Att citron passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Såsen görs på smetana, och du blandar den med hackad persilja, lite rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Torsken tackar för denna passande sås, och ihop med kokt potatis och sallad är kvällen komplett!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Stekt torsk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl
smetana
1
citron
-
salt
-
peppar
600 g
fryst torsk
1 msk
smör eller olja
1/2
isbergssalladshuvud

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Vänd torsken i vetemjöl och stek så blir det mer stekyta på fisken.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2044 KJ / 485 kCal
Fett 25 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 32 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept