Ugnsbakad torsk med rödbetor, kapris och brynt smör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med rödbetor, kapris och brynt smör

En delikat fiskrätt med mycket smak som du tillagar snabbt och enkelt. Den rimmade torsken ugnsteks och serveras tillsammans med läckra tillbehör som smörstekta rödbetor (med dragon och kapris), nykokt potatis och brynt smör. Toppa med lite solrosskott och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Dela rödbetorna i klyftor. Hacka dragonen. Grovhacka kaprisen.
  4. Lägg torsken i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  5. Stek rödbetorna i lite av smöret i en stekpanna tills de blir varma. Salta och peppra. Vänd ner dragon och kapris och lägg upp på en tallrik. Bryn resten av smöret i pannan tills det slutar bubbla och är ljusbrunt.
  6. Servera torsken med kokt potatis, rödbetor och brynt smör. Toppa med solrosskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 200 g förkokta rödbetor
  • 1 kruka dragon
  • 1 msk kapris
  • 250 g rimmad torsk
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • 100 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2199 kJ / 525 kCal