UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling med rödbetshummus

Kyckling och potatis går oftast hem hos de flesta. Här äts den fina delikatesspotatisen och kycklingfiléerna ihop med en variant av hummus gjord på rödbetor. Den blir härligt färgglad och krämig. Addera lite krispig sallad innan servering och maten är redo att ätas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Dela potatisen i halvor och blanda med hälften av oljan, salt och peppar. Häll ut potatisen i den förvärmda långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Ansa och skär rödbetorna i stora bitar. Mixa rödbetorna slätt i en matberedare (eller med en stavmixer) med yoghurten och sesamfröna. Krydda med spiskummin och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. 
  6. Servera kyckling och potatis med hummus och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Pressa gärna en vitlöksklyfta i hummusen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp kokta skalade rödbetor (à 500 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk sesamfrö
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 4 snabbfiléer av kyckling

Näringsvärde
Per portion

Energi 1966 kJ / 470 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept