Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Sprödbakad torsk med remouladsås

Barnsligt gott säger vi om torsk och remouladsås! Torsken tillagas i ugn medan potatisen kokas, och remouladsåsen - ja den svänger du enkelt ihop själv! Grovhacka picklesen och blanda ihop med smetanan. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Tillaga torsken i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Häll av picklesen väl och grovhacka den. Blanda pickles och smetana och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i skivor.
  6. Servera torsken med potatis, remoulad och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisken.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt remouladen med 2 tsk curry (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 390 g pickles
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3173 kJ / 758 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer