Sprödbakad torsk med remouladsås
Barnsligt gott säger vi om torsk och remouladsås! Torsken tillagas i ugn medan potatisen kokas, och remouladsåsen - ja den svänger du enkelt ihop själv! Grovhacka picklesen och blanda ihop med smetanan. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
390 g pickles
2 dl smetana
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i fisken.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt remouladen med 2 tsk curry (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3173 KJ / 758 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater78 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer