Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

5
2
Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli är en mycket god och nyttig fiskrätt med klassiska svenska smaker. Servera torsken med ägg- och persiljesås, kokt potatis, broccoli och citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
900 g
mjölig potatis
2
broccoli (2 st motsvarar ca 300 g)
-
smör till formen
3/4 tsk
salt
1 krm
peppar
1/2
citron i klyftor till servering

Ägg- och persiljesås

2
ägg
2 msk
smör eller margarin
3 msk
vetemjöl
4 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl
vispgrädde
1 dl
hackad persilja
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Gott, grönt mos!
Hur man kan göra mos på potatis och broccoli som brukar gå hem hos barnen:
Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Låt 1 broccoli (utan stjälkar) i mindre bitar koka med när ca 5 minuter av koktiden återstår. Häll av. Mosa potatis och broccoli med elvisp eller potatisstöt. Rör ner 2 msk smör eller margarin. Smaka av med salt och peppar.
Receptet är avsett för 4 port.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Maria

2/15/2020

Supergod snabb klassisk rätt, tog max 30 min!

Berndt

1/24/2020

Det blev jättelyckat, enkelt och snabbt! Jag tog fiskbuljong isf grönsaksbuljong - fyllig smak!

Näringsvärde per portion

Energi 2198 KJ / 525 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept