Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
5
Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli är en mycket god och nyttig fiskrätt med klassiska svenska smaker. Servera torsken med ägg- och persiljesås, kokt potatis, broccoli och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g mjölig potatis
2 broccoli (2 st motsvarar ca 300 g)
smör till formen
3/4 tsk salt
1 krm peppar
1/2 citron i klyftor till servering

Ägg- och persiljesås

2 ägg
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott och enkelt att göra !

Karin

2023-04-11

Mycket god sås blev det! Citronen till var pricken över i. Jag hade torskryggs-fileer istället för torskblock.

Anneli

2023-02-16

Jättegod vardagsrätt.

Maria

2022-12-22

Näringsvärde per portion

Energi2198 KJ / 525 kCal

Testa liknande recept

Ugnsbakad torsk med citronmajonnäs och stekt broccoloco
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk i ugn med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
1188 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk i kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med torsk och citrongräs
Betyg 4.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med ägg- och kaviarsås
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga