Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

10
3
Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli är en mycket god och nyttig fiskrätt med klassiska svenska smaker. Servera torsken med ägg- och persiljesås, kokt potatis, broccoli och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g mjölig potatis
2 broccoli (2 st motsvarar ca 300 g)
smör till formen
3/4 tsk salt
1 krm peppar
1/2 citron i klyftor till servering

Ägg- och persiljesås

2 ägg
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Gott, grönt mos!
Hur man kan göra mos på potatis och broccoli som brukar gå hem hos barnen:
Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Låt 1 broccoli (utan stjälkar) i mindre bitar koka med när ca 5 minuter av koktiden återstår. Häll av. Mosa potatis och broccoli med elvisp eller potatisstöt. Rör ner 2 msk smör eller margarin. Smaka av med salt och peppar.
Receptet är avsett för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Maria

2022-12-22

Jättegod vardagsrätt.

Maria

2020-02-15

Supergod snabb klassisk rätt, tog max 30 min!

Berndt

2020-01-24

Det blev jättelyckat, enkelt och snabbt! Jag tog fiskbuljong isf grönsaksbuljong - fyllig smak!

Näringsvärde per portion

Energi 2198 KJ / 525 kCal
Läs mer om näringsvärden