Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli
Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli är en mycket god och nyttig fiskrätt med klassiska svenska smaker. Servera torsken med ägg- och persiljesås, kokt potatis, broccoli och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g mjölig potatis
2 broccoli (2 st motsvarar ca 300 g)
smör till formen
3/4 tsk salt
1 krm peppar
1/2 citron i klyftor till servering
Ägg- och persiljesås
2 ägg
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2198 KJ / 525 kCal
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt att göra !
Karin
2023-04-11Mycket god sås blev det! Citronen till var pricken över i. Jag hade torskryggs-fileer istället för torskblock.
Anneli
2023-02-16Jättegod vardagsrätt.
Maria
2022-12-22