Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli

Torsk med ägg- och persiljesås och kokt broccoli är en mycket god och nyttig fiskrätt med klassiska svenska smaker. Servera torsken med ägg- och persiljesås, kokt potatis, broccoli och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccolin i mindre buketter och låt dem koka med när ca 5 minuter av potatisens koktid återstår. Gör resten under tiden.
  4. Lägg torskblocken i en smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter, tills fisken är klar.
  5. Sås: Hårdkoka äggen. Skala och hacka dem grovt.
  6. Fräs matfett och vetemjöl någon minut i en kastrull. Späd under omrörning med buljong och grädde. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör ner ägghack och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera torsken med ägg- och persiljesås, kokt potatis, broccoli och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt matfett.

Tips

Gott, grönt mos!
Hur man kan göra mos på potatis och broccoli som brukar gå hem hos barnen:
Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Låt 1 broccoli (utan stjälkar) i mindre bitar koka med när ca 5 minuter av koktiden återstår. Häll av. Mosa potatis och broccoli med elvisp eller potatisstöt. Rör ner 2 msk smör eller margarin. Smaka av med salt och peppar.
Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 broccoli (2 st motsvarar ca 300 g)
  • smör till formen
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 citron i klyftor till servering
Ägg- och persiljesås
  • 2 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2198 kJ / 525 kCal
Läs mer om näringsvärden