Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

29
8 Klimatsmart
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Laga pankopanerad torsk till middag idag. Servera den krispigt panerade fisken tillsammans med rostad broccoli och spetskål samt krämig koriandermajonnäs med jalapeño. Vardagsmat när den är som bäst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Koriandermajonnäs

2 dl
majonnäs
2
krukor koriander
5
inlagda jalapeños
1 msk
spad från inlagda jalapeños
1 krm
strösocker
1 krm
salt

Rostade grönsaker

500 g
broccoli
300 g
spetskål
2 msk
neutral olja
3/4 tsk
salt

Panerad fisk

500 g
torskfilé
1/2 tsk
salt
2
uppvispade ägg
3 dl
panko
ca 3 - 4 msk
neutral olja (till stekning)
1 dl
rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och rostad lök.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Peter

12/12/2020

Lagat detta för andra eller tredje gången. Det har blivit en favvis! Till vad mer passar koriandermajonnäsen, tror ni?

Peter

11/11/2020

Mycket gott. Gör gärna lite extra majonnäs. Den är bäst. Och: ja det går åt en himla massa koriander. Snåla inte på den!

Anna

11/10/2020

Tvååringen (och vi) älskade det!

Näringsvärde per portion

Energi 3911 KJ / 936 kCal
Fett 66 g
Salt 4 g
Kolhydrater 43 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept