Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

49
13
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Laga pankopanerad torsk till middag idag. Servera den krispigt panerade fisken tillsammans med rostad broccoli och spetskål samt krämig koriandermajonnäs med jalapeño. Vardagsmat när den är som bäst!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Koriandermajonnäs

2 dl majonnäs
2 krukor koriander
5 skivor inlagda jalapeños
1 msk spad från inlagda jalapeños
1 krm strösocker
1 krm salt

Rostade grönsaker

500 g broccoli
300 g spetskål
2 msk neutral olja
3/4 tsk salt

Panerad fisk

500 g torskfilé
1/2 tsk salt
2 uppvispade ägg
3 dl panko
ca 3 - 4 msk neutral olja (till stekning)
1 dl rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och rostad lök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Sanne

2021-11-21

Jättegott! Gör alltid extra mängd av grönsakerna, för tycker det blir lite lite enl receptet.

Moa

2021-10-31

Helt fantastiskt!

Mia

2021-09-20

Supergott. Lagat flera gånger. En favorit man längtar efter! Gillar inte koriander i vanliga fall men här är den så god (-:

Näringsvärde per portion

Energi 3911 KJ / 936 kCal
Fett 66 g
Salt 4 g
Kolhydrater 43 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden