Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Betyg 4.8 av 5.
66 personer har röstat
16
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Laga pankopanerad torsk till middag idag. Servera den krispigt panerade fisken tillsammans med rostad broccoli och spetskål samt krämig koriandermajonnäs med jalapeño. Vardagsmat när den är som bäst!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Koriandermajonnäs

2 dl  majonnäs
2   krukor koriander
5   skivor inlagda jalapeños
1 msk  spad från inlagda jalapeños
1 krm  strösocker
1 krm  salt

Rostade grönsaker

500 g  broccoli
300 g  spetskål
2 msk  neutral olja
3/4 tsk  salt

Panerad fisk

500 g  torskfilé
1/2 tsk  salt
2   uppvispade ägg
3 dl  panko
ca 3 - 4 msk  neutral olja (till stekning)
1 dl  rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Gud vad gott det blev! La till några jalapenos så dressingen fick lite sting. En ny favorit!

Åsa

2024-04-12

Jätte gott! Ny favorit!

Carina

2023-01-09

Favorit hos både vuxna och barn här. Vi lägger med några klyftor potatis på plåten så blir alla garanterat mätta.

Christina

2022-06-13

Näringsvärde per portion

Energi3911 KJ / 936 kCal
Fett66 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad torsk med Rhode Islandsås
Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad lutfisk med jalapeño och ärt- och avokadokräm
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonkatsu på julskinka med rödkålssallad
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga