Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs
Laga pankopanerad torsk till middag idag. Servera den krispigt panerade fisken tillsammans med rostad broccoli och spetskål samt krämig koriandermajonnäs med jalapeño. Vardagsmat när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
Koriandermajonnäs
2 dl majonnäs
2 krukor koriander
5 skivor inlagda jalapeños
1 msk spad från inlagda jalapeños
1 krm strösocker
1 krm salt
Rostade grönsaker
500 g broccoli
300 g spetskål
2 msk neutral olja
3/4 tsk salt
Panerad fisk
500 g torskfilé
1/2 tsk salt
2 uppvispade ägg
3 dl panko
ca 3 - 4 msk neutral olja (till stekning)
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3911 KJ / 936 kCal
Fett66 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lagade enbart fisken och grönsakerna, mycket gott! Gillar man inte koriander kan jag rekommendera att byta ut dressingen mot varm persiljesås istället, det passade bra smakmässigt.
Maria
2024-04-17Gud vad gott det blev! La till några jalapenos så dressingen fick lite sting. En ny favorit!
Åsa
2024-04-12Jätte gott! Ny favorit!
Carina
2023-01-09