Stekt torsk med ägg- och kaviarsås
Ibland är de klassiska recepten väldigt uppskattade, och det här är inget undantag. En krämig sås görs på crème fraiche, kaviar, gräslök och självklart ägg! Passar som handen i handsken ihop med stekta torsken och de kokta potatisarna. För extra vitaminer lägger du upp lite broccoli på tallriken också!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats februari 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade ingen créme fraiche hemma så jag tog ett par dl grädde plus en msk mjöl, bytte gräslöken mot purjo - blev bra.
Åsa
2023-12-20Antar att det är kaviar på tub? Vissa recept blandar ihop rom med kaviar :)
Fredrik
2023-01-29Tack Fredrik för din kommentar! Det stämmer det är kaviar på tub som vi har använt i detta recept, la till det i ingredienslistan 😊 Men det går bra att byta ut mot t ex stenbitsrom. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-02-28Mycket god enkel sås till denna rätt! Snabblagad rätt!
Astrid
2022-11-05