Stekt torsk med ägg- och kaviarsås
Ibland är de klassiska recepten väldigt uppskattade, och det här är inget undantag. En krämig sås görs på crème fraiche, kaviar, gräslök och självklart ägg! Passar som handen i handsken ihop med stekta torsken och de kokta potatisarna. För extra vitaminer lägger du upp lite broccoli på tallriken också!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl kaviar (på tub)
salt
peppar
2 msk hackad gräslök
250 g broccoli
600 g torskfilé
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2457 KJ / 586 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade ingen créme fraiche hemma så jag tog ett par dl grädde plus en msk mjöl, bytte gräslöken mot purjo - blev bra.
Åsa
2023-12-20Antar att det är kaviar på tub? Vissa recept blandar ihop rom med kaviar :)
Fredrik
2023-01-29Tack Fredrik för din kommentar! Det stämmer det är kaviar på tub som vi har använt i detta recept, la till det i ingredienslistan 😊 Men det går bra att byta ut mot t ex stenbitsrom. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-02-28Mycket god enkel sås till denna rätt! Snabblagad rätt!
Astrid
2022-11-05