Stekt torsk med ägg- och kaviarsås

3
0 Klimatsmart
Stekt torsk med ägg- och kaviarsås

Ibland är de klassiska recepten väldigt uppskattade, och det här är inget undantag. En krämig sås görs på crème fraiche, kaviar, gräslök och självklart ägg! Passar som handen i handsken ihop med stekta torsken och de kokta potatisarna. För extra vitaminer lägger du upp lite broccoli på tallriken också!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Stekt torsk med ägg- och kaviarsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
3 ägg
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 dl kaviar
salt
peppar
1/2 färsk gräslök
250 g broccoli
600 g färsk torskfilé
1 msk smör

För alla

Innehåller ägg.  
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2368 KJ / 565 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden